Τουλάχιστον επτά πολίτες, μεταξύ τους μια γυναίκα, σκοτώθηκαν σήμερα από τα πυρά των δυνάμεων του καθεστώτος, οι οποίες πραγματοποιούν επιχειρήσεις καταστολής του κινήματος διαμαρτυρίας στην πόλη Χομς της κεντρικής Συρίας, ανακοίνωσαν ακτιβιστές.

Τα θύματα αυτά έχασαν τη ζωή τους από πυρά ελεύθερων σκοπευτών ή από πυρά πυροβολικού, σε διάφορες συνοικίες της Χομς, προπύργιο του κινήματος αμφισβήτησης, κατά τη διάρκεια των ερευνών σε σπίτια που πραγματοποίησαν οι δυνάμεις ασφαλείας, διευκρίνισε σε ανακοίνωσή του το συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που εδρεύει στη Βρετανία.

Χθες Τετάρτη τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν από τα πυρά των δυνάμεων ασφαλείας στη Χομς και τη βορειοδυτική πόλη Ιντλέμπ, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Παράλληλα σήμερα τα μέλη του κινήματος αμφισβήτησης κάλεσαν τους Σύρους να διαδηλώσουν αύριο Παρασκευή σε όλη τη χώρα με το σύνθημα «απεργία αξιοπρέπειας», προκειμένου να αυξήσουν την πίεση στο καθεστώς του προέδρου Μπασάρ αλ-Ασαντ.

«Η Παρασκευή της απεργίας αξιοπρέπειας για να ανατραπούν οι δολοφόνοι», έγραψαν οι ακτιβιστές στη σελίδα τους στο Facebook, καλώντας σε κινητοποίηση για «μια γενική απεργία την Κυριακή» ενώ προέτρεψαν σε μια εκστρατεία πολιτικής ανυπακοής στη χώρα.

«Καλούμε τους εργαζόμενους και τους εργάτες σε όλους τους κρατικούς οργανισμούς εντός και εκτός της Συρίας να απεργήσουν, εννέα μήνες μετά την έναρξη της επανάστασης», έγραψαν οι ακτιβιστές στη σελίδα τους «Syrian revolution 2011».

Οι αντικαθεστωτικοί καλούν σε γενική απεργία την Κυριακή, ενώ ζητούν από τους φοιτητές να μην παρακολουθήσουν μαθήματα, ανακοίνωσαν οι τοπικές Επιτροπές Συντονισμού, η μεγαλύτερη δύναμη της αντιπολίτευσης.

Αυτή την πρώτη πρωτοβουλία θα ακολουθήσουν άλλες μορφές διαμαρτυρίας όπως αποκλεισμός δρόμων, καθιστικές διαμαρτυρίες, απεργίες στα πανεπιστήμια, στις μεταφορές, εθελούσιες διακοπές κινητής τηλεφωνίας, απεργία των δημοσίων υπαλλήλων, αποκλεισμός οδικών αρτηριών και λεωφόρων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook