H διοργανώτρια αρχή πήρε θέση μέσω της ανακοίνωσης στην ιστοσελίδα basketnews, ζητώντας συγγνώμη

Ο Γερμανόςδιαιτητής, Μπέντζαμιν Μπαρθ,έκανε μια απίστευτη καταγγελία εις βάρος τηςEuroleague.

Σύμφωνα με την αποκάλυψη του Μπέντζαμιν Μπαρθ, ηEuroleague τον έχει θέσειεκτός ορισμώντων διαιτητών, επειδή αρνήθηκε να ξυρίσει το μούσι του. Μάλιστα παρουσίασε διαλόγους από το φθινόπωρο του 2021, όταν άρχισαν να του γίνονται οι σχετικές συστάσεις.

Ο Ρίτσαρντ Στόουκς (υπεύθυνος διαιτησίας της Euroleague) μού εξήγησε πως στους προπονητές και τους διοικητικούς της Ευρωλίγκας δεν αρέσουν τα μούσια και πως θα έκαναν παράπονα. Δεν το καταλαβαίνω. Τι σημασία έχει αν ξυρίζομαι ή όχι; Είναι μια μορφή διάκρισης. Όσο κι αν θέλω να σφυρίζω σε αγώνες της Ευρωλίγκας, δεν μπορώ να το δεχτώ αυτό, δήλωσε σε εφημερίδα της Φρανκφούρτης.

Ο Μπαρτ είχε προειδοποιήσει την Euroleague, πως θα απευθυνθεί σε δικηγόρους και θα διεκδικήσει το δίκιο του δικαστικά. Δεν ξέρω αν θα αλλάξουν στάση, αλλά είναι σημαντικό να γνωρίζει ο κόσμος τι συνέβη, ανέφερε ο 43χρονος.

H διοργανώτρια αρχή πήρε θέση μέσω της ανακοίνωσης στην ιστοσελίδα basketnews, ζητώντας συγγνώμη.

Οι άτυπες απαιτήσεις γύρωαπό τις τρίχες του προσώπουκαι άλλα ορατά στοιχεία του σώματος αποτελούν συνήθη πρακτική σε διαφορετικά αθλήματα εδώ και πολλά χρόνια. Όμως αυτές οι απαιτήσεις είναι ξεκάθαρα ξεπερασμένες και δεν ανταποκρίνονται στις αξίες που πρεσβεύει η Euroleague Basketball. Λάθος ήταν η σύσταση που έγινε ότι ο κύριος Μπαρτ δεν έπρεπε να έχει μούσι και η συγγνώμη που του ζήτησε η Euroleague τον Απρίλιο του 2022 έγινε δεκτή από τον ίδιο.

Ο κ. Μπαρτ ενημερώθηκε ότι η Euroleague Basketball δεν θα εφαρμόσει κανένα άδικο μέτρο στο μέλλον. Οι διακρίσεις οποιουδήποτε είδους λόγω φυσικής εμφάνισης δεν είναι αποδεκτές και δεν μπορούν να περιορίσουν κανένα άτομο από την εργασία σε οποιοδήποτε τομέα, κάτι που συμπεριλαμβάνει τη διαιτησία στο υψηλότερο επίπεδο, ανέφερε.

Tags:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook