Αναφέρονται στις δυσκολίες των μικρών εμπόρων και των αυτοαπασχολούμενων – Καλούν σε συμμετοχή στην απεργιακή κινητοποίηση στις 6 Απριλίου

Σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η Αγωνιστική Συνεργασία Χανίων για το θέμα που έθεσε στο δοικιτικό συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων για την δύσκολη κατάσταση που βιώνουν οι αυτοαπασχολούμενοι και οι μικροί έμποροι αναφέρει τα εξής:

Η Αγωνιστική συνεργασία εμπόρων Χανίων από της 16/3 έθεσε θέμα στο διοικητικό συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων για την δύσκολη κατάσταση που βιώνουν οι αυτοαπασχολούμενοι και οι μικροί έμποροι της πόλης μας αλλά και την αναγκαιότητα να αντιδράσουμε συλλογικά. Η απάντηση από το προεδρείο ήταν ότι θα περιμένουμε τα παραπάνω όργανα (ΟΕΣΚ.ΕΣΕΕ) να δουν τι στάση θα κρατήσουν και ανάλογα θα πράξουμε και εμείς σαν διοικητικό συμβούλιο.

Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι η πλειοψηφία του διοικητικού συμβουλίου του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων είναι προσδεμένη στο άρμα του κυβερνητικού συνδικαλισμού .Είναι εντελώς καθοδηγούμενοι από τις κομματικές πλειοψηφίες των παραπάνω συνδικαλιστικών οργάνων .Με τις πράξεις τους δείχνουν να ταυτίζονται με την εκτίμηση της ΕΣΕΕ ότι η νέα παρέμβαση της κυβέρνησης για την άμεση ελάφρυνση του ενεργειακού κόστους των επιχειρήσεων απαντά ουσιαστικά στα βασικά αιτήματα μας.. άρα συμφωνούν με τα ψίχουλα που πετάνε προκλητικά και δεν χρειάζεται να διαμαρτυρόμαστε!!!Ούτε λόγος βέβαια για συμμετοχή σε απεργιακές κινητοποιήσεις αφού η κυβέρνηση για αυτούς μια χαρά τα κάνει όλα.

Η οικονομική κρίση που βιώνουμε πάνω από δέκα χρόνια μας έχει τσακίσει κυριολεχτικά. Η πανδημία επέδρασσε καταλυτικά για να χειροτερέψει η καθημερινότητας μας .Ο πόλεμος στην Ουκρανία έχει επιδεινώσει παραπέρα τη θέση μας. Τα χρέη που έχουν δημιουργηθεί τόσα χρόνια είναι αβάσταχτα. Η ακρίβεια και η αναδουλειά στα μαγαζιά μας που είδη προϋπήρχαν του πολέμου μας οδηγούν μαθηματικά στο λουκέτο. Η ακρίβεια και ο πληθωρισμός που καλπάζουν ροκανίζουν το όποιο εισόδημα μας έχει απομείνει .

Οι λογαριασμοί της ενέργειας έχουν στην καλύτερη περίπτωση διπλασιαστεί .Η τιμή στα καύσιμα έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο ανεβάζοντας τα μεταφορικά στα ύψη. Οι ανατιμήσεις στο αλεύρι γίνονται πλέον σε εβδομαδιαία βάση . Στις κατασκευές και στη βιοτεχνία υπάρχει ορατός κίνδυνος για κανόνια και σταμάτημα της οικοδομικής δραστηριότητας αφού δεν μπορεί να εκτιμηθούν τα ποσοστά των ανατιμήσεων σε σίδηρο ,τσιμέντο, αλουμίνιο, πλακάκια κ.α.

Οι αιτίες της ακρίβειας αλλά και όσων βιώνουμε στην καθημερινότητα μας είναι εδώ και θα συνεχίσουν να υπάρχουν όσο εμείς δεν αντιδρούμε δεν παλεύουμε συλλογικά μαζί με όλους αυτούς που πλήττονται από αυτές τις πολίτικες. Οι ανταγωνισμοί των μεγάλου κεφαλαίου για υπερκέρδη και έλεγχο της αγοράς είναι που φέρνουν πολέμους και φτώχεια για τους λαούς . Οι ασύλληπτοι φόροι των μικρών για τις επιδοτήσεις των πλουσίων. Η απελευθέρωση της ενέργειας είναι πολιτικές της ευρωπαϊκής ένωσης που ακολουθούνται απαρέγκλιτα και από τις ελληνικές κυβερνήσεις με μόνιμους χαμένους τους αυτοαπασχολούμενους τους μικρούς εμπόρους, τους εργαζομένους.

Είναι παραπάνω από προκλητικές οι δηλώσεις των κυβερνητικών υπουργών χρόνια τώρα ότι το κράτος δεν αντέχει οικονομικά να στηρίξει τους αυτοαπασχολούμενους και μικρούς εμπόρους .Η δικιά μας ανακούφιση θεωρείται παράλογη και εκτός δημοσιονομικής πραγματικότητας. Την ίδια στιγμή όμως το κράτος δίνει δις από το ταμείο ανάκαμψης , από τους αναπτυξιακούς νομούς στους επιχειρηματικούς ομίλους της πράσινης και ψηφιακής ανάπτυξης.

Αποτελεί μονόδρομο για εμάς τους μικρούς εμπόρους και αυτοαπασχολούμενους η αγωνιστική διέξοδος για να φέρουμε στο προσκήνιο τις δικές μας ανάγκες, για επιβίωση, για να ζήσουμε ανθρώπινα εμείς και οι οικογένειες μας. Καλούμε την πλειοψηφία του διοικητικού συμβουλίου του Εμπορικού συλλόγου Χανίων να πάρει απόφαση για συμμετοχή στην απεργιακή κινητοποίηση στις 6 Απρίλιου

Ενώνουμε την φωνή μας με τους εργαζόμενους και τους μικρούς αγρότες που πλήττονται και αυτοί από τις ίδιες αντιλαϊκές πολιτικές.

Σας καλούμε την Τέταρτη 6 Απρίλιου να συμμετέχουμε μαζικά στην πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση διεκδικώντας

  • Κρατική επιδότηση που να καλύπτει πλήρως τις αυξήσεις στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος .Καμία διακοπή ρεύματος.
  • Διαγραφή των χρεών της επιστρεπτέας προκαταβολής τόκων και προστίμων .Διαγραφή του 30%των υπολοίπων χρεών στην εφορία και τις τράπεζες.
  • Επιστροφή στο αφορολόγητο όριο των 12.000 ευρώ .Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και του τέλους επιτηδεύματος
  • Κατάργηση των έμμεσων φόρων στα καύσιμα και του ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης .
  • Απαλλαγή και αναδρομική επιστροφή όλων των δημοτικών τελών για όσο διάστημα είμαστε κλειστά η παραμένουν τα περιοριστικά μέτρα λόγω πανδημίας

Οι εκλεγμένοι με την Αγωνιστική Συνεργασία εμπόρων Χανίων στο διοικητικό συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων Βουρλακης Νίκος , Κανδηλιερακης Γιωργος

Οι αντιπρόσωποι στην Ομοσπονδία Εμπορικών συλλόγων Κρήτης

Βενετακης Γιάννης ,Βουρλακης Νίκος ,Ζωγραφακης Νίκος ,Κανδηλιερακης Γιώργος Μανωλακακης Ευτύχης ,Μπελωνη Πηγή ,Μπινια Ιωάννα ,Μουζακιτης Θεοδόσης ,Οικονομακος Βασίλης ,Παπαντωνακης Δήμος ,Τσεπετης Γιάννης ,Τριλιρακης Νικος ,Φιλοιτης Χρήστος ,Φραγκιουδακης Αντώνης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook