Τα Χανιά μετρούν αντίστροφα για το ραντεβού με το Final Four του Κυπέλλου Ελλάδας Γυναικών στο μπάσκετ.

Η διοργάνωση επιστρέφει μετά από 3 χρόνια ξανά στον ίδιο τόπο (κλειστό Κλαδισού) έχοντας ιδιαίτερη σημασία για την πόλη λόγω της ιστορικής συμμετοχής του ΟΑ Χανίων.

Η χανιώτικη ομάδα αντιμετωπίζει στον πρώτο ημιτελικό, την Παρασκευή 8 Απριλίου και ώρα 17:00 την Ελευθερία Μοσχάτου για την ιστορική συμμετοχή σε τελικό, ενώ στις 20:00 είναι το ντέρμπι αιωνίων ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό. Ο μεγάλος τελικός θα γίνει την Κυριακή (10/04) και ώρα 15:00.

Στη συνέντευξη Τύπου στο Δημαρχίο Χανίων ο αντιπεριφερειάρχης Κρήτης Μεταφορών και Επικοινωνιών Κώστας Γύπαρης τόνισε ότι με μεγάλη χαρά η Περιφέρεια Κρήτης συμμετέχει καθώς Θεωρούμε ξεχωριστό το συγκεκριμένο γεγονός καθώς είναι άθλημα που – εκτός από τα οφέλη που προσφέρει γενικά η άθληση – είναι ομαδικό, ως εκ τούτου διδάσκει το πνεύμα συνεργασίας, την κοινωνική συνοχή και την αλληλεγγύη. Επίσης επειδή πρόκειται για Κύπελλο Γυναικών θέλουμε να υπογραμμίσουμε με τη συμμετοχή μας και τη θέση μας στην ισότητα των δύο φύλων. Πρόκειται για μία αθλητική διοργάνωση η οποία προβάλει τα Χανιά μας, τόσο ως τόπο διεξαγωγής σημαντικών αθλητικών γεγονότων αλλά και ως έναν τόπο προορισμού με τις απαράμιλλες φυσικές ομορφιές και ιστορίας που αξίζει να τον επισκεφτεί ο οποιοσδήποτε.

Τη χαρά του για τη φιλοξενία της διοργάνωσης αλλά και το τιμητικό γεγονός της συμμετοχής για πρώτη φορά χανιώτικης ομάδας, του ΟΑΧ, εξέφρασε ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού του Δήμου Χανίων, Στέλιος Μιχαηλάκης, σημειώνοντας τα εξής: Ο Δήμος Χανίων δείχνει εμπράκτως ότι βρισκόμαστε πάντα κοντά στα μεγάλα γεγονότα και προσπαθούμε πάντα να κάνουμε το καλύτερο για τον αθλητισμό στον τόπο μας.

Τέλος ο τεχνικός διευθυντής του τμήματος μπάσκετ του ΟΑΧ, Στέλιος Δερμιτζάκης, αφού ευχαρίστησε τους συνδιοργανωτές (Περιφέρεια Κρήτης, Δήμο Χανίων, ΕΚΑΣΚ, ΕΟΚ) σημείωσε τα εξής: Η ομάδα των Χανίων αυτή τη χρονιά έχει καταφέρει κάτι που πιστεύω δεν έχει καταφέρει ομάδα καλαθοσφαίρισης της Κρήτης. Ηδη μετά από τα χθεσινά (30/03) αποτελέσματα είμαστε στις τέσσερις καλύτερες ομάδες της Ελλάδας με δυνατότητα στο Eurocup της επόμενης χρονιάς, αλλά και με τη συμμετοχή μας στον ημιτελικό του Final Four του Κυπέλλου Γυναικών φυσικά να μας ανοίγει την όρεξη να συμμετέχουμε και στον τελικό και να διεκδικήσουμε το τρόπαιο, για την πόλη μας, για το μπάσκετ της πόλης και γενικότερα για τον αθλητισμό του νομού Χανίων και της Κρήτης.

Οσον αφορά την παρουσία φιλάθλων θα υπάρχει είσοδος μόνο για μικρά παιδιά από τα σχολεία, από τις Ακαδημίες όλων των αθλημάτων απ’ όλη την Κρήτη, με συνοδούς τους γονείς τους.

Τους αγώνες θα μεταδώσει η ΕΡΤ και το ERT Flix.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook