Και το κάνει στον ελεύθερό του χρόνο

Ένας έφηβος στηνΑυστραλίαχαρακτηρίστηκε χιουμοριστικά ως εθνικός ήρωας επειδή βοήθησε τους οδηγούς να αποφύγουν την επιβολή προστίμου προειδοποιώντας τους για τις κρυφέςκάμερες που ελέγχουν την ταχύτηταπου πλησιάζουν.

Ο Μπιου Τζάκσον έχει αφιερώσει τον χρόνο του πριν και μετά τη δουλειά του στην αναζήτηση άδικων καμερών ταχύτητας σε όλη την Κεντρική Ακτή στα βόρεια του Σίδνεϊ, που προσπαθούν να πιάσουν ανυποψίαστους οδηγούς.

Ο 17χρονος αποφάσισε να παρέμβει και να λάβει δράση καθώς μπορεί να τον δει κανείς να στέκεται στις άκρες των δρόμων δίπλα στη μοτοσικλέτα του κρατώντας μια χειρόγραφηπινακίδα, προειδοποιώντας τους οδηγούς για το τι τους περιμένει.

Δεν θέλω οι άνθρωποι να δεχτούν πρόστιμο, τους έχω γλιτώσει πολλά λεφτά

Θέλω να προσέχω τους ανθρώπους, καθώς είναι μια αρκετά δύσκολη περίοδος αυτή τη στιγμή, δήλωσε ο Τζάκσον στοA Current Affair. Δεν θέλω οι άνθρωποι να πάρουν πρόστιμο. Τους έχω γλιτώσει πολλά χρήματα στον μήνα που το κάνω. Οι άνθρωποι δεν μπορούν να πληρώσουν πρόστιμο 170 δολαρίων για υπέρβαση του ορίου κατά 4 χλμ.. Αυτή τη στιγμή οι άνθρωποι δυσκολεύονται, οπότε θέλω απλώς να τους βοηθήσω, πρόσθεσε.

Ο Τζάκσον έχει διασφαλίσει ότι οι προσπάθειές του δεν παραβιάζουν κανέναν νόμο, συμβουλευόμενος την αστυνομία, η οποία πιστεύει ότι ο έφηβος κάνει καλό με αυτό το έργο.

Πιστεύουν ότι προσφέρω στην κοινότητα μια υπηρεσία, καθώς στην πραγματικότητα κάνω τους ανθρώπους να επιβραδύνουν, ανέφερε.

Ενώ στον ίδιο τον Τζάκσον δεν έχει επιβληθεί ποτέ πρόστιμο, πιστεύει ότι θα πρέπει να τιμωρούνται όσοι υπερβαίνουν δραματικά το όριο ταχύτητας. Το κάνω για εκείνους που κάνουν τέσσερα ή έξι χιλιόμετρα παραπάνω επειδή παρκάρουν και στη βάση ενός λόφου, δήλωσε.

Αν ήταν σε σχολική ζώνη ή σε τμήμα δρόμου όπου ο κόσμος τρέχει με υπερβολική ταχύτητα, δεν θα προειδοποιούσα κανέναν. Όμως συχνά έχουν ρυθμιστεί ώστε να προειδοποιούν τους ανθρώπους που υπερβαίνουν μερικά χιλιόμετρα το όριο ταχύτητας στο κάτω μέρος ενός λόφου και αυτό είναι άδικο.

Αντί να χρησιμοποιεί κρυφές κάμερες, ο Τζάκσον πιστεύει ότι θα έπρεπε να υπάρχουν ορατές πινακίδες για τους οδηγούς. Αν θέλουν να σώσουν ζωές, τότε να έχουν πινακίδες εδώ που προειδοποιούν τους ανθρώπους, μαζί με πινακίδες στο μπροστινό και το πίσω μέρος του αυτοκινήτου.

Ενθουσιασμένοι οι οδηγοί – Διχασμένα τα social media

Φυσικά, οι οδηγοί είναι ενθουσιασμένοι με την εξυπηρετικότητα του Τζάκσον και τον έχουν ανακηρύξει εθνικό ήρωα, με ορισμένους από αυτούς να ανταποδίδουν την ευγενική χειρονομία φέρνοντάς του ποτά, σοκολάτες και νέα ελαστικά για τη μοτοσικλέτα του.

Είναι σπουδαίος σε αυτό, σώζει όλες τις άδειες μας, δήλωσε ένα άτομο.

Εν τω μεταξύ, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν ανάμεικτες αντιδράσεις για την εθελοντική εργασία του Τζάκσον.

Μπράβο του που βοηθάει τους άλλους σε δύσκολους καιρούς, τα πρόστιμα κυκλοφορίας είναι μια αγελάδα για το άρμεγμα του κέρδους και δεν έχουν καμία σχέση με την ασφάλεια, έγραψε κάποιος.

Αν και δεν συμφώνησαν όλοι με αυτό, όπως σχολίασε ένα άλλο άτομο: Νομίζω ότι οι προσπάθειές του είναι άστοχες. Ποιο είναι το κακό με τους αυτοκινητιστές που ακολουθούν τους κανόνες και τηρούν τα όρια ταχύτητας; Αναλάβετε την ευθύνη για τις δικές σας πράξεις και μην βασίζεστε σε κάποιον άλλο …. ειδικά σε έναν 17χρονο για να κάνει αυτό που θα έπρεπε να κάνετε εσείς οι ίδιοι.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook