Κτηματολόγιο Κρήτης: Κτηματογράφιση για τους Δήμους Χανίων, Ρεθύμνου και Ηρακλείου.

ΗΚτηματοεφαρμογή Κρήτηςείναι ένα τεχνικό γραφείο πολιτικών μηχανικών και δικηγόρων που δραστηριοποιείται στη πόλη των Χανίων. Η ομάδα μας αποτελείται απόΠολιτικούς Μηχανικούς,Τοπογράφους,ΔικηγόρουςκαιΟικονομολόγους. Αναλαμβάνουμε εξολοκλήρου την σύνταξη καιτην κατάθεση του φακέλου σας στο Εθνικό κτηματολόγιο, αφού ελεγχθούν τα δικαιολογητικά σας από το νομικό μας τμήμα. Σε περιπτώσεις χρησικτησίας ή όπου αλλού κρίνεται απαραίτητο μέσα από το γραφείο μας, χωρίς να χρειαστεί να μεταβείτε αλλού, διεκπερεώνεται ηέκδοση τοπογραφικώνσχεδίωνκαι ησύνταξη ένορκων βεβαιώσεων. Λόγω της τεχνογνωσίας μας σε όλα τα στάδια της διαδικασίας οι πιθανότητες για λάθος είναι μηδαμινές. Στόχος μας είναι το αίσθημα ασφάλειας των πελατών μας.

ΣταΧανιάη προθεσμία για την δήλωση της περιουσίας σας στο Εθνικό Κτηματολόγιο λήγει18 Απριλίου 2022. Σύμφωνα με το Ελληνικό Κτηματολόγιο, η συλλογή δηλώσεων ιδιοκτησίας στην περιφερειακή ενότητα Χανίων αφορά πέντε δήμους: ολόκληρους τους δήμους Αποκορώνου, Καντάνου – Σελίνου, Κισσάμου, Πλατανιά και Σφακίων και το υπόλοιπο του δήμου Χανίων, δηλαδή τους προκαποδιστριακούς ΟΤΑ Αγίας Μαρίνης, Αγιάς, Βαμβακοπούλου, Βαρύπετρου, Θερίσου, Κεραμιών.

ΣτοΗράκλειοη προθεσμία για την δήλωση της περιουσίας σας στο Εθνικό Κτηματολόγιο λήγει στις23 Μαΐου 2022για τους κατοίκους τηςημεδαπήςκαι τηςαλλοδαπήςκαι το Ελληνικό Δημόσιο. Σύμφωνα με το Ελληνικό Κτηματολόγιο, η συλλογή δηλώσεων ιδιοκτησίας στην περιφερειακή ενότητα Ηρακλείου αφορά τρεις δήμους: Δήμοι Ηρακλείου, Μαλεβιζίου, Χερσονήσου.

Σύμφωνα με το Ελληνικό Κτηματολόγιο, η συλλογή δηλώσεων ιδιοκτησίας στην περιφερειακή ενότηταΡεθύμνουλήγει στις30 Ιουνίου 2022για τους κατοίκους της ημεδαπής και για τους κατοίκους της αλλοδαπής και το Ελληνικό Δημόσιο.

Η δήλωση της ιδιοκτησίας σας στο Εθνικό Κτηματολόγιο είναι υποχρεωτική από το νόμο και αποτελεί προϋπόθεση για μελλοντικές πράξεις που πιθανόν να χρειαστεί να κάνετε, όπως:Επιδοτήσεις ΟΣΔΕ, Μεταβιβάσεις, Γονικές παροχές, Δωρεές, Έκδοση οικονομικών αδειών κ.ά.

ΗΚτηματοεφαρμογή Κρήτηςεξειδικεύεται στηνκτηματογράφηση ακινήτων, φυσικών και νομικών προσώπων. Διαθέτειεξειδικευμένο προσωπικότοπογράφους και νομικούς συμβούλους και προσφέρειολοκληρωμένη και ασφαλή υπηρεσία κτηματογράφησης.

Πρόκειται για μιαεύκολη και άμεση διαδικασίαγια εσάς, καθώς ο πελάτης, μας προσκομίζει τααπαραίτητα δικαιολογητικάκαιαναλαμβάνουμε έως τέλους την διεκπεραίωση του φακέλουτου από το έμπειρο και εξειδικευμένο προσωπικό μας.

Πρόστιμα και επικινδυνότητα

Η μη δήλωση του στο χρονικό περιθώριο της προθεσμίας θα έχει ως αποτέλεσμα το χαρακτηρισμό του ακινήτου ως αγνώστου ιδιοκτήτη’’ ή εκπρόθεσμου σε περίπτωση δήλωσης του μετά το τέλος της προθεσμίας. Οι επιπτώσεις αυτού είναι η αδυναμία καταβολής επιδοτήσεων, η αδυναμία μεταβίβασης του, αδειοδότησης κτλ. στη περίπτωση του ‘’αγνώστου ιδιοκτήτη’’. Στη περίπτωση της εκπρόθεσμης δήλωσης υπάρχει πάντα ο κίνδυνος των προστίμων ή της υπερτιμολόγησης τουτελικού παραβόλου.

Αντιμέτωποι με ποικίλαπρόστιμαείναι όσοι δεν δηλώσουν εμπρόθεσμα το ακίνητό τους στο Κτηματολόγιο. Το ύψος των προστίμων για εκπρόθεσμη δήλωση υπολογίζεται βάσει του είδους και της αξίας του ακινήτου, ενώ σε πιο ακραίες περιπτώσεις υπάρχει ο κίνδυνος να χαρακτηριστεί το ακίνητο ως αγνώστου ιδιοκτήτου και να περάσει στην κυριότητα του Δημοσίου. Σύμφωνα με το Ελληνικό Κτηματολόγιο, στην περίπτωση που κάποιος ιδιοκτήτης δεν καταφέρει να υποβάλλει έγκαιρα τη δήλωσή του κατά τη διάρκεια της κτηματογράφησης στην περιοχή του, υπάρχει η δυνατότητα εκπρόθεσμης δήλωσης, μέχρι τη σχετική ημερομηνία που ορίζεται με απόφαση του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Απαιτούμενα δικαιολογητικά για τη δήλωση Ακινήτου στο Κτηματολόγιο:

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

Για να προγραμματίσετε το ραντεβού σας ή για περισσότερες πληροφορίες καλέστε μας στο 28210 73651 | 6986580528 ή επικοινωνήστε μέσω email στο[email protected]

Τα γραφεία μας λειτουργούν απόΔευτέραέωςΠαρασκευή08.00 π.μ. – 20.00 μ.μ.και τοΣάββατοαπό τις10:00-15:00

ΚΤΗΜΑΤΟΕΦΑΡΜΟΓΗ ΚΡΗΤΗΣ

Δικτύνης 2, Χανιά, 73135

Tags:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook