Η επιστημονική εξήγηση και οι φοβισμένες αντιδράσεις

Ένα απόκοσμο θέαμα που θύμιζε σκηνή βγαλμένη από ταινία αντίκρισαν πολίτες στηΚίνα, καθώς οουρανόςήταν κατακόκκινος, με αρκετούς να τρομάζουν, καθώς θεώρησαν ότι έγινε ένα σοβαρό ατύχημα ή πως συμβαίνει κάτι πραγματικά άσχημο.

Σύμφωνα με αναρτήσεις που κατέκλυσαν τα social media και όπως αναφέρει ηdailymail.co.uk, το περιστατικό σημειώθηκε στολιμάνι της πόλης Ζουσάνπου βρίσκεται στην ανατολική Κίνα, με τον ουρανό να γίνεταιξαφνικά κόκκινος το βράδυ, ενώμετά από λίγο το απόκοσμο θέαμα σταμάτησε.

Ξέσπασε πόλεμος, έπιασε φωτιά και αυτές είναι έρχεται η αποκάλυψη, ήταν μερικές χαρακτηριστικέςαντιδράσεις στα social mediaκαι συγκεκριμένα στο Twitter.

Παρόλα αυτά, σύμφωνα με το βρετανικό δημοσίευμα,υπάρχει επιστημονική εξήγησηγια το συγκεκριμένο φαινόμενο καιδεν πρόκειται για κάτι ανησυχητικό. Όπως ανέφεραν οι τοπικοί μετεωρολογικοί σταθμοί, τοκόκκινο χρώμαπροήλθε από τηδιάθλαση του φωτός εξαιτίας ενός σκάφους που ψάρευε στη περιοχή.

Μάλιστα, ηιδιοκτήτρια εταιρείατου σκάφους China Aquatic Products Zhoushan Marine Fisheries Co,επιβεβαίωσε το γεγονός, καθώς στην πόληυπήρχαν σύννεφα με ψιλή βροχή, γεγονός που καθιστά ευνοϊκές τις καιρικές συνθήκες για μια ασυνήθιστη διάθλαση.

Tags:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook