Α-δέσποτος Α-δέσποτος

Σε μιαν άλλη εποχή, όταν στην πόλη των Χανίων κυριαρχούσαν οι…. άνθρωποι και όχι τα… τροχοφόρα.

Όταν οι άνθρωποι κατοικούσαν κυρίως σε μονοκατοικίες με αυλές γεμάτες λογής – λογής λουλουδιών μεταξύ των οποίων και γιασεμιών.

Η πόλη των Χανίων φημισμένη για το πράσινο αποκαλείτο και ως πόλη των γιασεμιών.

Την όμορφη αυτή εποχή για την πόλη, θέλησε να υπενθυμίσει ο περιφερειακός σύμβουλος Χανίων Λευτέρης Κοπάσης γνωστοποιώντας – ουσιαστικά – την πρόθεσή του να ασχοληθεί με τον Δήμο Χανίων εν όψει των εκλογών του 2023, με την σύσταση ενός φορέα που θα φέρει το συμβολικό όνομα ποτίΖΩΝΤΑΣ την πόλη των ΓΙΑΣΕΜΙΩΝ.

Και επειδή η ονομασία ταιριάζει και για τίτλο συνδυασμού για τις δημοτικές εκλογές, ξύπνησαν τα αντανακλαστικά της δημοτικής αρχής.

Έτσι, λίγες ημέρες μετά, ο συνδυασμός που διοικεί τον Δήμο Χανίων θυμήθηκε την πόλη των γιασεμιών και ανακοίνωσε την δράση Να κάνουμε ξανά τα Χανιά πόλη των γιασεμιών, μοιράζοντας στους πολίτες μερικές χιλιάδες γλαστράκια με…γιασεμιά.

Μόνο που για να ξαναγίνουν τα Χανιά η πόλη των γιασεμιών δεν αρκούν κάποιες…γλάστρες. Προέχει το ενδιαφέρον για τους δημόσιους χώρους και ηραγδαία αύξηση του πράσινου σε δρόμους και πλατείες.

Μόνο που – όπως με τις ταΐστρες ή τα καλαθάκια κοπράνων για τα αδέσποτα – οι αποσπασματικές ενέργειες, χωρίς μελέτη, χωρίς όραμα, χωρίς ουσιαστικό μακροπρόθεσμα σχέδιο το πολύ – πολύ να αυξήσει κάποιες γλάστρες με γιασεμιά σε μπαλκόνια ή να δούμε να γεμίζουν οι κάδοι απορριμμάτων με….μαραμένα γιασεμιά.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook