φωτο αρχείου

Δεν έχει τέλος ηφρίκηστα περίχωρα τουΚιέβουκαθώς τη Δευτέρα, 2 Μαΐου, οιουκρανικές αρχέςενημέρωσαν ότι βρέθηκανοχτώ ακόμαομαδικοί τάφοιμε148 σορούς αμάχωνπου, μάλιστα, φέρουν και βάναυσα χτυπήματα.

Όπως μετέδωσε στοδελτίο του Open η Γεωργία Λαγούαπό τοΙρπίν, οι τάφοι βρέθηκαν στην περιοχή της ουκρανικής πρωτεύουσας Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές,όλες οι σοροί φέρουν σωματικές πληγέςενώ αναμένεται το πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη. Οι εκταφές των αμάχων έχουν ξεκινήσει ενώ, σύμφωνα με τους συγγενείς τους, δολοφονήθηκαν από τα ρωσικά στρατεύματα.

Ταμέλη της αποστολής του Open στο Κίεβο, έγινανμάρτυρες της εκταφήςμίαςηλικιωμένης γυναίκας, ενός10χρονου κοριτσιού, ενός45χρονου άντραο οποίος, σύμφωνα με τη μητέρα του, βγήκε για λίγο έξω από το σπίτι και τα ρωσικά στρατεύματα τον πυροβόλησαν. Τα τελευταία στοιχεία των ουκρανικών αρχών κάνουν λόγο για1.202 που πέθαναν στα χέρια των ρώσωνενώ, το 75% αυτών, έχει πυροβοληθεί.

Δύσκολη η κατάσταση στη Μαριούπολη

Την ίδια ώρα υπάρχουν και πληροφορίες από τον δήμαρχοΜαριούποληςγια την κατάσταση της πόλης. Σύμφωνα με τον ίδιο, το κονβόι της εκκένωσης αναχώρησε τη Δευτέρα και, μέχρι το μεσημέρι της Τρίτης, 3 Μαΐου, κινείται προς την Ζαπορίζια. Την ίδια ώρα, 200 ακόμα πολίτες κρύβονται και πάλι κάτω από το χαλυβουργείο Azovstal.

Tags:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook