Πάνω από 37.000 καλιτσούνια χρειάστηκαν σήμερα για να σχηματίσουν την εικόνα της Κρήτης.

Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα “μωσαϊκά” που φτιάχτηκε μπροστά από το κάστρο Κούλε στο Ηράκλειο, χρησιμοποιώντας γνωστό κρητικό γλυκό που είναι γνωστό και ως “λυχαναράκι”.

Η κίνηση αυτή ήταν μια προσπάθεια των σπουδαστών των ΙΕΚ ΑΚΜΗ που παρασκεύασαν τα καλιτσουνάκια, να βάλουν το Ηράκλειο στις σελίδες του βιβλίου των Guinness World Records και το πέτυχαν!

Συγκεκριμένα με 37.531 καλιτσούνια σχημάτισαν έναν πρωτοφανή σε μέγεθος χάρτη της Κρήτης διαστάσεων 41Χ16 μέτρα.

Για την υλοποίηση του παγκόσμιου ρεκόρ, μία πρωτοβουλία της Σχολής Μαγειρικής και Ζαχαροπλαστικής του ΙΕΚ ΑΚΜΗ, χρησιμοποιήθηκαν μεταξύ άλλων προϊόντων, 1 τόνος αλεύρι, 1 τόνος μυζήθρα, 400 κιλά ζάχαρη και 230 λίτρα αυγού. Ο χάρτης της Κρήτηςήταν μοναδικός και στις λεπτομέρειές του με ξεχωριστούς χρωματισμούς από λευκή σοκολάτα και βούτυρο κακάο να αποτυπώνουν ανάγλυφα τα μορφολογικά χαρακτηριστικά του νησιού.

Με την επίτευξη του ρεκόρ – για την υλοποίηση του οποίου τηρήθηκαν αυστηρές υγειονομικές προδιαγραφές – το μεγαλύτερο μέρος των γλυκισμάτων προσφέρθηκε σε 12 κοινωφελείς Οργανισμούς στο Ηράκλειο Κρήτης, στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του ΙΕΚ ΑΚΜΗ. Η διοργάνωση πραγματοποιήθηκε με την ευγενική υποστήριξη: Δήμος Ηρακλείου, Οργανισμός Λιμένος, Λυχνία, Μύλοι Κρήτης, Αφοί Καλογεράκη, Παρλαμάς, Αφοί Χιωτάκη, Χαλκιαδάκης.