Με μεγάλη επιτυχία και στα πλαίσια του εορτασμού μνήμης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού , ο Σύλλογος Ποντίων Ν.Χανίων ”Παναγία Σουμελά” σε συνεργασία με τον ΑΧΣ «ΔΩΣΕ ΠΑΣΟ» (DalePaso) παρουσίασε την μουσικοχορευτική παράσταση “Ξεριζωμός” το Σάββατο 14 Μαΐου 2022, στις 20.00 η ώρα στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων.

Το παρόν έδωσαν η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος Χανίων για θέματα Παιδείας και Πολιτισμού στην Π.Ε. Χανίων κ. Σοφία Μαλανδράκη , ο βουλευτής Χανίων της Νέας Δημοκρατίας κ. Μανούσος Βολουδάκης και η πρώην βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ κ.Βαλια Βαγιωνάκη , καθώς και πλήθος κόσμου.

Μια μουσικοχορευτική παράσταση βασισμένη και αφιερωμένη στα 100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή και 103 χρόνια από την Ποντιακή Γενοκτονία . Με αληθινές μαρτυρίες ανθρώπων που τη βίωσαν και επιβίωσαν, σε συνδυασμό με μουσικές και χορούς από τον Πόντο , τα παράλια της Μικράς Ασίας , την Καππαδοκία . Έλληνες Πρόσφυγες στον τόπο τους ,στη χώρα τους , μαρτυρούν τις ιστορίες τους …

«Χανιά 1925, στη Σπλαντζια …»

Η Είσοδος ήταν ελεύθερη για το κοινο και στο τέλος της παράστασης προσφέρθηκε κέρασμα στους θεατές από τον Σύλλογο Ποντίων «Παναγία Σουμελά», ενώ νωρίτερα στις 18.30 έγινε Επιμνημόσυνη Δέηση υπέρ των θυμάτων της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο Πεσόντων εκπρόσωποι των πολιτικών αρχών , στρατιωτικών αρχών , κομμάτων και των τοπικών συλλόγων.

Συμμετείχαν : ο Συλλογος Ποντίων Ν.Χανίων ”Παναγία Σουμελά” ,ο Αθλητικός Χορευτικός Συλλογος “Δώσε Πάσο ” και το Πολιτιστικό Κέντρο ”Επιλήνιος”

Διδασκαλία Χορών : Πορτάλιου Νατάσα, Κακαβελάκης Κωννος, Χαιρετάκης Νίκος
Κείμενα : Ματσαμάκη Άρτεμις
Επιμέλεια Παράστασης: Κακαβελάκης Κωννος

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook