Προβολές ταινιών, ειδική βιντεοπροβολή στον Κούλε και ομιλία του Κωστή Μαμαλάκη – Οι φετινές εκδηλώσεις του Δήμου Ηρακλείου για τη Μάχη της Κρήτης

Συγκεκριμένα:
Το Σάββατο 21 Μαΐου στις 21.00 θα προβληθεί στο κινηματοθέατρο ΑΣΤΟΡΙΑ το ντοκιμαντέρ «Ο Ερμής κράτησε την αναπνοή του», μια παραγωγή της COSMOTE TV.

Προϊόν εκτενούς έρευνας και δεκάδων συνεντεύξεων σε Χανιά, Ηράκλειο, Ρέθυμνο, Αθήνα και Λονδίνο, η ταινία αναδεικνύει και «φωτίζει» τα γεγονότα της Μάχης της Κρήτης από την ελληνική πλευρά, χωρίς να παραβλέπει το ρόλο των συμμαχικών δυνάμεων αλλά ούτε και τη γερμανική οπτική.

Εδώ το τρέιλερ: https://www.youtube.com/watch?v=NGAzqDP5Dr4

Την Κυριακή 22 Μαΐου στις 21.00 θα προβληθεί στο κινηματοθέατρο ΑΣΤΟΡΙΑ το ντοκιμαντέρ «Κρουσώνας – Στα χνάρια του Καπετάν Σατανά», μια παραγωγή της Cyclos Film.

Το ντοκιμαντέρ αναφέρεται στην προσωπικότητα και την δράση του Αντωνίου Γρηγοράκη «Σατανά» (1888 – 1943) από τον Κρουσώνα, μιας προσωπικότητας του βενιζελικού χώρου που άφησε το αποτύπωμά του την περίοδο του Μεσοπολέμου και της Γερμανο-ιταλικής κατοχής.
Εδώ το τρέιλερ: https://www.youtube.com/watch?v=yIe0i6WG994&feature=youtu.be

Και στις δυο ταινίες η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη

Στις 18, 19 και 20 Μαΐου 2022 θα πραγματοποιηθούν βιντεοπροβολές στον Κούλε με ιστορικά ντοκουμέντα από τη Μάχη της Κρήτης. Πρόκειται για οπτικοακουστικό υλικό διάρκειας περίπου 5΄ λεπτών από το προσωπικό αρχείο του Επιστημονικού Συνεργάτη σε θέματα Νεότερης Ιστορίας του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης Κωστή Μαμαλάκη. Υπεύθυνος της δράσης είναι ο Σάκης Βρουχάκης με τον Νίκο Χριστοδουλάκη και η πρωτότυπη μουσική σύνθεση είναι του Αντώνη Βουμβουλάκη. Τα στιγμιότυπα θα προβάλλονται με την τεχνική του projection mapping ανά τακτά χρονικά διαστήματα, από τις 21.00 έως τις 23.00 κάθε βράδυ.

Εδώ το βίντεο από την περυσινή δράση: https://www.youtube.com/watch?v=ONWar_jbGHA

Την Τετάρτη 8 Ιουνίου στις 19.00 στην αίθουσα εκδηλώσεων της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης θα πραγματοποιηθεί ομιλία του κ. Κωστή Μαμαλάκη με θέμα «81 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ-Η Μάχη του Ηρακλείου (Μάιος 1941)».

Σημειώνεται ότι όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να παρακολουθήσουν την ψηφιακή ξενάγηση στην έκθεση που διοργανώθηκε από τον Δήμο Ηρακλείου στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου για τα 80 χρόνια από τη Μάχη της Κρήτης, με την επιμέλεια του Κωστή Μαμαλάκη, σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Κρήτης και το Ιστορικό Μουσείο, σε αυτό το link: https://www.youtube.com/watch?v=ApvEC2qNXQc

Αφήγηση: Νίκος Ψιλάκης

Δημιουργία βίντεο: Στέλλα Μελιγκουνάκη

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook