Στην περίπτωση, λοιπόν, που χρησιμοποιείτε ψεύτικες βλεφαρίδες, είτε έχετε εφαρμόσει ημιμόνιμες βλεφαρίδες θα πρέπει να είστε πολύ προσεκτικές.

Ψεύτικες βλεφαρίδες: Τι πρέπει να προσέχετε κατά την εφαρμογή τους

Ψεύτικες βλεφαρίδες

Σύμφωνα με το Howerton Eye Clinic, και όσα αναφέρει το healthdigest.com, η τοποθέτηση οποιουδήποτε αντικειμένου πάνω ή κοντά στο μάτι σας ενέχει κινδύνους. Εάν επαναχρησιμοποιήσετε ψεύτικες βλεφαρίδες, τα βακτήρια μπορούν να συγκεντρωθούν κάτω από την κόλλα και στις ίδιες τις βλεφαρίδες. Ακριβώς όπως οι φακοί επαφής, οι ψεύτικες βλεφαρίδες πρέπει να καθαρίζονται και να φυλάσσονται σε χώρο υγιεινής μεταξύ των χρήσεων.

Η κόλλα που χρησιμοποιείται για την τοποθέτηση ψεύτικων βλεφαρίδων στα μάτια σας μπορεί, επίσης, να προκαλέσει ερεθισμό εάν εισέλθει στο μάτι σας και γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο θα πρέπει να είστε προσεκτικές κατά την εφαρμογή της και να βεβαιωθείτε ότι δεν χρησιμοποιείτε περισσότερη κόλλα από αυτή που χρειάζεται.

Ψεύτικες βλεφαρίδες

Κάποιες γυναίκες μπορεί, επίσης, να εμφανίσουν αλλεργικές αντιδράσεις όταν χρησιμοποιούν κόλλα για βλεφαρίδες ακόμα και όταν εφαρμόζεται σωστά. Θα πρέπει, λοιπόν, να δοκιμάσετε την κόλλα βλεφαρίδων σε ένα μικρό κομμάτι του δέρματός σας (όπως κάνετε και με τη βαφή μαλλιών) όταν τη χρησιμοποιείτε για πρώτη φορά για να βεβαιωθείτε ότι δεν θα έχετε κάποια αρνητική αντίδραση.

Οι ημιμόνιμες βλεφαρίδες μπορεί επίσης να είναι επικίνδυνες

Ψεύτικες βλεφαρίδες

Πολλές, μάλιστα, είναι οι γυναίκες που επιλέγουν τις ημιμόνιμες βλεφαρίδες αντί για ψεύτικες βλεφαρίδες που πρέπει να εφαρμόζονται καθημερινά. Ενώ οι ημιμόνιμες βλεφαρίδες είναι πιο βολικές από τις ψεύτικες, ενέχουν επίσης κάποιους κινδύνους. Σύμφωνα με το Healthline, οι ημιμόνιμες βλεφαρίδες εφαρμόζονται με μια κόλλα που είναι πολύ πιο δυνατή από αυτή που θα χρησιμοποιούσατε για τις καθημερινές ψεύτικες βλεφαρίδες.

Αυτή η κόλλα μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό και μόλυνση εάν εισέλθει στα μάτια σας. Εάν είστε επιρρεπείς σε αλλεργικές αντιδράσεις ή έχετε ευαίσθητο δέρμα, θα πρέπει να το αναφέρετε στην αισθητικό σας πριν εφαρμόσει τις βλεφαρίδες σας. Μπορεί να είναι σε θέση να χρησιμοποιήσει διαφορετική κόλλα για βλεφαρίδες ή να λάβει άλλες προφυλάξεις για να διασφαλίσει ότι δεν θα έχετε κάποια αρνητική αντίδραση.

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook