Ανεβαίνουν οι τόνοι μεταξύ Λονδίνου και Παρισίων για το ποια χώρα έχει το μεγαλύτερο έλλειμμα. Τη σκυτάλη υπεράσπισης της Βρετανίας από τα πυρά των Γάλλων κυβερνητικών αξιωματούχων πήρε ο Νικ Κλέγκ, ο οποίος χαρακτήρισε απαράδεκτες τις δηλώσεις του Γάλλου υπουργού Οικονομικών και του Κεντρικού Τραπεζίτη, οι οποίοι ζήτησαν ανοιχτά την υποβάθμιση της Βρετανίας από τους οίκους αξιολόγησης αντί της Γαλλίας.

Ο κ. Κλέγκ εξέφρασε την οργή του και στον πρωθυπουργό της Γαλλίας Φρανσουά Φιγιόν, ο οποίος επικοινώνησε μαζί του από τη Βραζιλία για να δικαιολογηθεί με το επιχείρημα ότι οι δηλώσεις δεν είναι αυτές που φαίνονται. Προηγουμένως ο κ. Φιγιόν είχε αναφέρει σε ακροατήριο τα εξής: «Οι Βρετανοί φίλοι μας είναι πιο χρεωμένοι από εμάς».

Όπως μεταδίδει η Deutche Welle κυβερνητικοί αξιωματούχοι στο Λονδίνο εκτιμούν πως πρόκειται για μεθοδευμένη γραμμή της γαλλικής κυβέρνησης να αποπροσανατολίσει το εκλογικό σώμα, αναζωπυρώνοντας αντιβρετανικά αντανακλαστικά, και για θεωρίες συνομωσίας, ώστε να περάσει ανώδυνα η υποβάθμισή της από τους οίκους αξιολόγησης.