Διαφορετικές είναι οι προσεγγίσεις της Αννας Διαμαντοπούλου και του Ανδρέα Λοβέρδου -δύο εκ των μελών της «ομάδας των τεσσάρων»- για το θέμα του πολιτικού βίου της κυβέρνησης Παπαδήμου.

Απαντώντας ουσιαστικά στον υπουργό Υγείας, ο οποίος εξέφρασε φόβο ότι «χάνεται χρόνος» και πως η κυβέρνηση Παπαδήμου «δεν μπορεί να πάει πέρα από το Μάρτιο», συμφωνώντας με τον Αντώνη Σαμαρά, η υπουργός Παιδείας επανέλαβε την Δευτέρα τη θέση της ότι «η κυβέρνηση τελειώνει, όταν τελειώσει το έργο για το οποίο έχει λάβει ψήφο εμπιστοσύνης».

Μιλώντας στον ANΤ1, το πρωί της Δευτέρας, η υπουργός Παιδείας τόνισε ότι μένει σταθερή σε όσα έχει πει και εξήγησε πως η κυβέρνηση αυτή έχει πολύ σοβαρά πράγματα να υλοποιήσει.

Η Άννα Διαμαντοπούλου αρνήθηκε να σχολιάσει τις δηλώσεις του Ανδρέα Λοβέρδου ή του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ο οποίος προ ημερών άσκησε κριτική στην πολιτική της κυβέρνησης Παπανδρέου. Η υπουργός Παιδείας παρατήρησε ότι «δεν ωφελεί σε κάτι να σχολιάζει ο ένας υπουργός τον άλλο».

Ωστόσο, επανέλαβε τις θέσεις της, που έρχονται σε αντιδιαστολή με εκείνες του υπουργού Υγείας.

Σε αυτό το πλαίσιο, εκτός από το χρονικό ορίζοντα του πολιτικού βίου της κυβέρνησης, η κ. Διαμαντοπούλου επανέλαβε επίσης ότι ο κ. Παπαδήμος ως κανονικός πρωθυπουργός μπορεί να προχωρήσει σε ανασχηματισμό.

Σε ερώτηση εάν τα πρόσωπα πρέπει να είναι δικής του επιλογής ή να οριστούν από τις ηγεσίες των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση, η κ. Διαμαντοπούλου, σημείωσε ότι «θα πρέπει να δεχθούμε ότι είναι πρωθυπουργός ο κ. Παπαδήμος» και πρόσθεσε πως «είναι σαφές πως θα συζητήσει και με τους πολιτικούς αρχηγούς, αλλά για να πετύχει αυτή η κυβέρνηση πρέπει να έχει όλες τις δυνατότητες και επιλογές».

 

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook