Απίστευτες τιμές έχουν βρει στα ελληνικά νησιά οι τουρίστες, με τους Έλληνες που επισκέφτηκαν πρόσφατα τη Μύκονο, τη Σαντορίνη, την Πάρο, τη Νάξο και την Ίο να μιλούν για τιμοκαταλόγους που θυμίζουν τα… καβουροπόδαρα των 600 ευρώ.

Στο ρεπορτάζ του Alpha οι Έλληνες που ταξίδεψαν στα πιο δημοφιλή ελληνικά νησιά είπαν ότι στη Μύκονο μπορεί να βρεις τυλιχτό σουβλάκι σε τιμή 5 ευρώ, ενώ κάποιοι επαγγελματίες της εστίασης μπορεί να χρεώσουν διπλή τιμή αν ο πελάτης είναι ξένος. Νεαρός υποστήριξε ότι μία κρέπα των 5 ευρώ για τους Έλληνες, πήγε στα 10 ευρώ όταν ο πελάτης μίλησε αγγλικά.

Το σοκαριστικό είναι πως για μία μερίδα γύρο στη Μύκονο ο πελάτης μπορεί να πληρώσει από 17 έως 23 ευρώ, για μία μπάλα παγωτό από 5 έως 7 ευρώ, ενώ υπήρχαν περιπτώσεις όπου το μικρό μπουκάλι νερό κόστιζε 2 ευρώ.

Στα ύψη είναι και οι τιμές στα ποτά ειδικά στις Κυκλάδες. Εκτός από τη Μύκονο και τη Σαντορίνη, πανάκριβα μπορεί να πληρώσει κάποιος το απλό ποτό στην Πάρο, στη Νάξο και στην Ίο και συγκεκριμένα από 13 έως 15 ευρώ.

Ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, δήλωσε πως «οι έλεγχοι είναι διαρκείς και όπου υπάρχουν φαινόμενα αισχροκέρδειας τα αντιμετωπίζουμε».

Δείτε το ρεπορτάζ με τις απίστευτες τιμές στα νησιά

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook