Εισαγγελική παρέμβαση προκάλεσε καταγγελία πατέρα ενός 11χρονου μαθητή ότι ο γιος του εδώ και 2,5 χρόνια πέφτει καθημερινά θύμα bullying και ξυλοδαρμού από ομάδα συνομήλικων και συμμαθητών του, μέσα στο σχολείο του, στην περιοχή του Ευόσμου, στη Θεσσαλονίκη

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης έδωσε εντολή στην εισαγγελέα ποινικής δίωξης να παραγγείλει προκαταρκτική έρευνα προκειμένου να διερευνηθεί η καταγγελία και εφόσον διαπιστωθεί ότι ευσταθεί, να αποδοθούν ποινικές ευθύνες.

Σύμφωνα με την εισαγγελική παραγγελία, η έρευνα κινείται σε δύο κατευθύνσεις: αφενός για τις κατ’ επανάληψη επιθέσεις που καταγγέλλει ο πατέρας ότι δέχεται το παιδί του και αφετέρου για όσα υποστήριξε ο ίδιος (ο καταγγέλλων) ότι η διεύθυνση του σχολείου και οι εκπαιδευτικοί «γνωρίζουν και αδιαφορούν» για την κατάσταση που βιώνει ο ανήλικος.

Τα αδικήματα που ερευνώνται είναι, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, αυτά της επικίνδυνης σωματικής βλάβης, κατ’ επανάληψη και κατά συρροή, για το πρώτος σκέλος της παραγγελίας, και της υπόθαλψης εγκληματία, κατ’ επανάληψη και κατά συρροή, για το δεύτερο σκέλος. Στην τελευταία περίπτωση θα ερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες σε βάρος των υπευθύνων και των εκπαιδευτικών του δημοτικού σχολείου.

«Ο γιος μου έχει πέσει θύμα bullying κατά συρροή για πάρα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα. Έχει φτάσει σε σημείο να μαχαιρωθεί από εξωσχολικούς, παιδιά λίγο μεγαλύτερης ηλικίας από τον ίδιο, εντός της σχολικής μονάδας. Το παιδί μου είναι 11,5 χρόνων και πηγαίνει τετάρτη δημοτικού και αυτοί που συμμετέχουν στις επιθέσεις είναι συμμαθητές του, με τους δασκάλους του σχολείου να αδιαφορούν. Υποστηρίζουν ότι “δεν γνωρίζω, δεν ακούω, δεν ξέρω”. Όλοι τους δεν γνωρίζουν ενώ γίνεται μέσα στον σχολικό τους χώρο. Όλοι δηλώνουν πλήρη άγνοια, ο διευθυντής, ο υποδιευθυντής και οι δάσκαλοι» κατήγγειλε χαρακτηριστικά ο πατέρας του ανήλικου.

Σύμφωνα με την ίδια καταγγελία, ο γιος του είχε μαχαιρωθεί πριν από περίπου έξι μήνες στην δεξιά ωμοπλάτη. Για το περιστατικό αυτό, σύμφωνα με εισαγγελικές πηγές, έχει σχηματιστεί ήδη δικογραφία, ενώ η έρευνα θα επικεντρωθεί σε όλα τα καταγγελλόμενα περιστατικά κατά την περίοδο των 2,5 χρόνων.

Την καταγγελία ερευνά μέσα από τις προβλεπόμενες θεσμικές διαδικασίες και το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων. Ο γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής του Υπουργείου, Αλέξανδρος Κόπτσης επικοινώνησε με τη διεύθυνση του σχολείου και με την αρμόδια διεύθυνση εκπαίδευσης, δίνοντας εντολή να ξεκινήσει έρευνα. Επικοινώνησε επίσης με τον πατέρα του παιδιού, προτρέποντας τον να συνδράμει την έρευνα με την ακριβή περιγραφή όσων καταγγέλλει ότι συνέβησαν.

«Με χτύπησαν πάλι επειδή τα είπε ο μπαμπάς μου»: Συγκλονίζει ο 11χρονος

Την κόλαση που βιώνει στο σχολείο του περιέγραψε ο 11χρονος μαθητής και αποκάλυψε ότι, επειδή ο πατέρας του βγήκε και μίλησε δημοσίως τα συγκεκριμένα παιδιά τον χτύπησαν ξανά.

«Αν δεν γίνει κάτι εγώ θα έχω μεγάλο πρόβλημα» επισήμανε ο 11χρονος στον Focus FM.

«Θέλουν να μην έχω παρέα. Και σήμερα πάλι με χτύπησαν γιατί έπαιζα με τάπες. Με έσπρωξαν και μου έριξαν το φαγητό. Με κορόιδευαν, μου έκαναν ερωτήσεις. Με ρωτούσαν γιατί βγήκε και τα είπε αυτά ο μπαμπάς σου. Με απείλησαν ότι αν το ξανακάνει, αν το ξαναπεί ο μπαμπάς σου μου είπαν εμείς θα σε χτυπάμε. Ένας με απειλούσε και μαλώσαμε. Μου πήρε τα γυαλιά» δήλωσε απελπισμένος ο μαθητής.

Όπως τόνισε το αγόρι τα έχει πει στη δασκάλα του αλλά δεν έγινε κάτι. «Οι απειλές, η βία και ο εκφοβισμός συνεχίζονται και εκτός σχολείου» σημείωσε.

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook