Τα κίνητρά του παραμένουν άγνωστα προς το παρόν αλλά οι πρώτες πληροφορίες θέλουν τον 18χρονο να είχε δεχθεί αρκετές επιθέσεις σχολικού εκφοβισμού εξαιτίας των οποίων παράτησε το σχολείο.

Οι συμμαθητές του φαίνεται να τον κορόιδευαν για τα φτωχικά ρούχα που φορούσε.

Εργαζόταν σε ένα φαστφουντάδικο της μικρής πόλης που έμενε και σύμφωνα με τον εργοδότη του ήταν πολύ κλειστός χαρακτήρας.

Οι προειδοποιήσεις

«Πριν από τρεις ημέρες αυτή η φωτογραφία δύο αυτόματων τυφεκίων AR15 αναρτήθηκε σε λογαριασμό του Instagram που συνδέεται με τον ύποπτο οπλοφόρο», αναφέρει το δελτίο του CNN.

Τρεις μέρες πριν το μακελειό ο δράστης φαίνεται πως είχε αναρτήσει φωτογραφίες με τα όπλα που είχε αγοράσει, κάνοντας ταγκ μάλιστα μια κοπέλα ξεκινώντας έτσι μια συζήτηση μαζί της.

Η συζήτηση:

– Τι δουλειά έχω εγώ με τα όπλα σου;

– Απλά ήθελα να σε επισημάνω.

– Μα γιατί;

– Να είσαι ευγνώμων που σε τάγκαρα.

– Όχι δεν είμαι, είναι τρομακτικό.

– Γιατί;

– Δε σε ξέρω καθόλου και με ταγκάρεις σε μια ανάρτηση με όπλα;

Η κοπέλα δηλώνει ότι δεν τον γνωρίζει και ότι τρομοκρατήθηκε βλέποντας το όνομά της πάνω σε μια φωτογραφία με όπλα και γι’αυτό του απάντησε.

Μερικές ώρες μετά φαίνεται να την προειδοποιεί ότι κάτι θα κάνει.

– Είμαι έτοιμος.

– Είσαι έτοιμος για τι πράγμα; Καλημέρα.

– Θα σου πω πριν τις 11.

Το τελευταίο μήνυμα που έστειλε στο Instagram στη νεαρή κατά την χθεσινή τους συνομιλία, πριν την σφαγή, ήταν η φράση «Ima air out», το νόημα της οποίας είναι ασαφές, αφού η αμερικάνικη έκφραση σημαίνει συνήθως «πάω βόλτα να πάρω αέρα», αλλά χρησιμοποιείται και ως slang έκφραση στη ραπ μουσική ως «πυροβολώ».

dikaiologhtika.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook