Σοκαριστική είναι η περιγραφή του καπετάνιου του οχηματαγωγού πλοίου Άγιος Νεκτάριος που εντόπισε το 5χρονο κορίτσι να επιπλέει στη θάλασσα στο λιμάνι του Πειραιά και ειδοποίησε τις Αρχές ώστε να κινητοποιηθούν και το παιδί να νοσηλευτεί αρχικά στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας «Άγιος Παντελεήμων» και από εκεί στη ΜΕΘ του Παίδων «Αγία Σοφία».

«Το είδα να επιπλέει μόνο του μέσα στη θάλασσα. Πνιγότανε σε απόσταση περίπου 60 μέτρων από το πλοίο μου. Ήμουν έτοιμος να πηδήξω στη θάλασσα να το βοηθήσω αλλά οι Αρχές έφτασαν πολύ γρήγορα αφού τις ειδοποιήσαμε και το έβγαλαν έξω. Με ειδοποίησαν ότι βρίσκεται πλέον στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας».

«Το παιδί ήταν πολύ κοντά στο λιμάνι αλλά ήταν μικρό, δεν ήξερε να κολυμπάει. Είδα τα χεράκια του μόνο», ανέφερε στον Ant1 ο καπετάνιος του πλοίου.

Πώς σώθηκε το παιδί

Αφού ο πλοίαρχος ειδοποίησε τις Αρχές, άμεσα στην περιοχή μετέβησαν στελέχη του λιμενικού σώματος, όπου εντόπισαν και ανέσυραν την ανήλικη, στην οποία παρείχαν καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση (CARPA), με αποτέλεσμα την ανάκτηση των αισθήσεών της.

Το ανήλικο κορίτσι μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ αρχικά στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας «Αγιος Παντελεήμων», συνοδεία στελέχους του λιμενικού, ενώ στη συνέχεια διεκομίσθη στο νοσοκομείο Παίδων «Αγλαϊα Κυριακού», όπου νοσηλεύεται.

Συνελήφθη η μητέρα

Από το Α’ Λιμενικό Τμήμα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά που διενεργεί την προανάκρισησυνελήφθη η 37χρονη μητέρα της μικρής για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο και σήμερα αναμένεται να οδηγηθεί στην Εισαγγελία Πειραιά στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας.

ethnos.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook