Θρήνος στο Χόλιγουντ, καθώς σε ηλικία 67 ετών πέθανε ο σπουδαίος ηθοποιός Ρέι Λιότα.

Σύμφωνα με το Deadline, ο δημοφιλής ηθοποιός πέθανε στον ύπνο του, στο σπίτι του στη Δομινικανή Δημοκρατία, όπου γυριζόταν η ταινία «Dangerous Waters».

Σύμφωνα τουλάχιστον με όσα είναι γνωστά, δεν αντιμετώπιζε κάποιο πρόβλημα υγείας.

Απόφοιτος της σχολής υποκριτικής του Πανεπιστημίου του Μαϊάμι, ο Λιότα διακρίθηκε αρχικά συμμετέχοντας σε τηλεοπτικές σειρές, όπως στο σίριαλ «Στην Εντατική», λαμβάνοντας ένα βραβείο Emmy και ένα Prism.

Ακολούθως, ασχολήθηκε με το σινεμά, αποσπώντας εξαιρετικές κριτικές για τη συμμετοχή του στην ταινία του Τζοναθαν Ντέμι, με τίτλο “Άγριο Θηλυκό” (1986), όπου έλαβε υποψηφιότητα για Χρυσή Σφαίρα.

Η ερμηνεία του, ωστόσο στο έργο του Μάρτιν Σκορσέζε, “Goodfellas” (“Τα Καλά Παιδιά”) του 1990, όπου ενσάρκωσε τον Χένρι Χιλ, ήταν αυτή που τον έφερε στο προσκήνιο της παγκόσμιας προσοχής.

Το 2004 έκανε την πρώτη του εμφάνιση στο θέατρο Μπρόντγουεϊ λαμβάνοντας μέρος στην παράσταση “Match”, ενώ παράλληλα, τιμήθηκε με απονομή του 70ου ετήσιου βραβείου Drama League.

Ακόμη, ήταν υποψήφιος για τη διάκριση Screen Actors, μετά την ερμηνεία του ως Φρανκ Σινάτρα στην τηλεταινία “The Rat Pack” (1998).

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook