Τρόφιμα σε 220 άπορες οικογένειες του Δήμου Γόρτυνας, μοίρασαν παραμονές των Χριστουγέννων ο πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης, Στέλιος Μπομποδάκης σε συνεργασία με τους αντιδημάρχους κάθε δημοτικής ενότητας και τους προέδρους των τοπικών διαμερισμάτων. Η πρωτοβουλία αυτή της δημοτικής αρχής σε συνεργασία με την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου, είχε ως στόχο να μην υπάρξει κανένα νοικοκυριό στο Δήμο Γόρτυνας που να μην διαθέτει τα απαραίτητα αγαθά για το γιορτινό τραπέζι.

Έτσι αφού αρχικά καταγράφτηκαν οι δημότες που έχουν μικρά εισοδήματα και συγκαταλέγονται στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, εν συνεχεία ο πρόεδρος της Κοινωφελής Επιχείρησης και οι συνεργάτες του συγκέντρωσαν τα τρόφιμα, -η αγορά των οποίων έγινε με χρήματα του Δήμου Γόρτυνας- και κατόπιν σε συνεργασία με τους αντιδημάρχους και τους προέδρους των τοπικών διαμερισμάτων επισκέφτηκαν τους δικαιούχους και τους τα παρέδωσαν.

«Φέτος, μετά από πρόταση του Δημάρχου, αποφασίσαμε πως λόγω της οικονομικής κρίσης είναι πιο ορθό να μοιράσουμε τρόφιμα στις φτωχές οικογένειες του Δήμου μας, αντί να διαθέσουμε χρήματα για εορταστικές εκδηλώσεις. Με την βοήθεια των κοινωνικών υπηρεσιών του Δήμου αλλά και των προέδρων των τοπικών κοινοτήτων, καταγράψαμε τους συνδήμοτες μας που έχουν πραγματική ανάγκη και τους μοιράσαμε τρόφιμα. Μπορώ να πω, πως η πρωτοβουλία αυτή, που είναι στα πλαίσια της κοινωνικής πολιτικής που ακολουθούμε σαν Δήμος Γόρτυνας, μας γέμισε όλους με υπηρηφάνεια, αγάπη και ικανοποίηση. Η προσφορά στον συνάνθρωπο, ειδικά τούτες τις Άγιες ημέρες όπως των Χριστουγέννων, μας βοηθάει όλους να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι» δήλωσε εμφανώς συγκινημένος ο πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης, Στέλιος Μπομποδάκης.

Από την μεριά του ο Δήμαρχος Γόρτυνας, Νίκος Σχοιναράκης επανέλαβε πως αποτελεί καθήκον του Δήμου να στηρίζει και να βοηθάει όσους δημότες που έχουν ανάγκη, προσφέροντας τους μια μικρή βοήθεια ώστε να περάσουν χαρούμενες γιορτές.

Να σημειωθεί πως κάθε δικαιούχος παρέλαβε μια τσάντα που περιείχε 6 κιλά κρέας, 2 κιλά ρύζι, 2 κιλά μακαρόνια, 2 κιλά αλεύρι, 2 κιλά ζάχαρη, 6 κουτιά γάλα, 1 κιλό ρεβύθια, 1 κιλό φακές, 1 κιλό φασόλια κι ένα σακουλάκι με ελληνικό καφέ.