Τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκο Πιερρακάκη υποδέχτηκε στο γραφείο του στη Λότζια το μεσημέρι της Παρασκευής 17 Ιουνίου, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός. Παρευρέθηκαν επίσης ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Θεόδωρος Λιβάνιος, ο Βουλευτής Ηρακλείου της Ν.Δ. Μάξιμος Σενετάκης, ο Βουλευτής Ρεθύμνου της Ν.Δ. Γιάννης Κεφαλογιάννης, ο   Αντιδήμαρχος Αναπτυξιακού Προγραμματισμού – Ψηφιακού Μετασχηματισμού – Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης Υπαίθρου & Τουρισμού Γιώργος Σισαμάκης και η Γενική Γραμματέας του Δήμου Ευγενία Στυλιανού.

Ο Υπουργός βρέθηκε στο Δήμο στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψης του στην Κρήτη προκειμένου να ενημερώσει τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για το νέο πρόγραμμα Ψηφιακού Μετασχηματισμού.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα το οποίο έχει ήδη ξεκινήσει για τους 17 μεγαλύτερους Δήμους της χώρας, μεταξύ των οποίων οι Δήμοι Ηρακλείου και Χανίων, με συνολικό προϋπολογισμό 320 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων 19 εκατομμύρια ευρώ θα διατεθούν στην Κρήτη για τον ψηφιακό μετασχηματισμό των Δήμων και της Περιφέρειας έως το 2025. Ο Δήμος Ηρακλείου με βάση τις προτάσεις που έχει καταθέσει,  αναμένεται να λάβει από το συγκεκριμένο πρόγραμμα  περίπου 5 εκ ευρώ.

Σε δήλωση του ο Δήμαρχος Ηρακλείου  ανέφερε: «Τα τελευταία χρόνια και ειδικότερα μετά την έναρξη της πανδημίας, βρίσκεται σε εξέλιξη μια ψηφιακή επανάσταση που έχει ως στόχο την εξυπηρέτηση του πολίτη και την απλοποίηση των συναλλαγών  του με τις δημόσιες υπηρεσίες. Στον Δήμο Ηρακλείου έχουμε κάνει σημαντικά βήματα προόδου προς τη συγκεκριμένη κατεύθυνση ενώ παράλληλα διεκδικούμε τη συμμετοχή μας σε κάθε σχετικό πρόγραμμα ή χρηματοδοτικό εργαλείο που θα μας βοηθήσει ακόμα περισσότερο  για να ολοκληρώσουμε τη μετάβασή μας στην ψηφιακή εποχή. Ως εκ τούτου ενημερωθήκαμε από τον Υπουργό για τις δυνατότητες που προσφέρει στους Δήμους το μεγάλο πρόγραμμα Ψηφιακού Μετασχηματισμού “Έξυπνες Πόλεις” στο οποίο έχουμε ήδη καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις. Σκοπός μας ήταν και παραμένει η αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των δημοτών και η διευκόλυνση της καθημερινότητάς τους».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook