Πεπεισμένος ότι μέσα στο καλοκαίρι θα δημιουργηθεί πρόσθετος δημοσιονομικός χώρος για παρεμβάσεις τους τελευταίους μήνες του 2022 εμφανίστηκε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ 100,3.

Ο υπουργός Οικονομικών παραδέχτηκε ότι θα χρειαστεί νέα κυβερνητική στήριξη για τα καύσιμα και το επόμενο τρίμηνο μετά το τέλος Σεπτεμβρίου, αν η κατάσταση παραμείνει ίδια. Υποστήριξε επίσης πως ενδεχομένως να χρειαστεί και νέα παρέμβαση για το ηλεκτρικό ρεύμα, αν ανεβούν κι άλλο οι τιμές.

Ωστόσο, εξηγώντας πως, όλα είναι θέμα προτεραιοτήτων, εξήγησε πως αν επιλεγεί να δοθεί νέα επιταγή ακρίβειας θα αποκλειστεί κάποια άλλη στήριξη.

Πάντως επανέλαβε πως για την κυβέρνηση παραμένει προτεραιότητα η κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης στο δημόσιο και τους συνταξιούχους από την 1η Ιανουαρίου του 2023.

Αναφορικά με τα σενάρια πρόωρων εκλογών, που κυκλοφορούν έντονα τις τελευταίες ημέρες, ο κ. Σταϊκούρας ξεκαθάρισε πως ο σχεδιασμός του Υπουργείου Οικονομικών είναι σχεδιασμός τετραετίας. Τόνισε, ωστόσο, ότι μια μακρά προεκλογική περίοδος με μεγάλη ένταση δεν είναι θετική για τη χωρά. Σε κάθε περίπτωση ισχύουν αυτά που έχει δηλώσει ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, υπογράμμισε.

ot.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook