Με πρωτοβουλία του ΚΚΕ για τα 100 χρόνια από την Μικρασιατική καταστροφή την Παρασκευή, κλιμάκιο με επικεφαλής τον βουλευτή Ηρακλείου του ΚΚΕ και Περιφερειακό Σύμβουλο Κρήτης Μανώλη Συντυχάκη συναντήθηκε με αντιπροσωπία του ΔΣ του Μικρασιατικού Συλλόγου Αλατσατιανών Ηρακλείου.

Στη συζήτηση αναδείχτηκαν από τον Μανόλη Συντυχάκη, με βάση την μελέτη που έχει πραγματοποιήσει το ΚΚΕ για την Μικρασιατική Καταστροφή, τα βασικά συμπεράσματα της περιόδου με τον πόλεμο και την προσφυγιά να παραμένουν επίκαιρα και σήμερα, ιδιαίτερα σε μια περίοδο που οξύνονται οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί με τις βαριές συνέπειες να τις πληρώνουν άλλη μια φορά οι λαοί. Επίσης συζητήθηκε η αναγκαιότητα οι πλευρές αυτές να αναδεικνύονται μέσα από τους Μικρασιατικούς Συλλόγους. Στη συνέχεια το κλιμάκιο του ΚΚΕ δώρισε στον Σύλλογο Αλατσατιανών το βιβλίο-έκδοση του τμήματος ιστορίας της ΚΕ με τίτλο «1922. Ιμπεριαλιστική Εκστρατεία και Μικρασιατική Καταστροφή» και ενημέρωσε για τις σχετικές εκδηλώσεις που διοργανώνει το ΚΚΕ το επόμενο διάστημα.

Η πρόεδρος του Συλλόγου Αλατσατιανών Χριστίνα Χατζηαδάμ, ενημέρωσε για τις δραστηριότητες του Συλλόγου την φετινή περίοδο που επικεντρώνουν στην επέτειο από την Μικρασιατική Καταστροφή αλλά και στα προβλήματα που αφορούν την λειτουργία του και σχετίζονται με την ελλιπή χρηματοδότηση από το κράτος, όπως και σε ζητήματα που αφορούν στην ποιότητα ζωής των κάτοικων της περιοχής στην οποία δραστηριοποιείται ο Σύλλογος. Ο Μανώλης Συντυχάκης επίσημανε ότι από την πλευρά του το ΚΚΕ βρίσκεται διαχρονικά στο πλάι του Συλλόγου και ότι θα αναδείξει με κάθε τρόπο τα προβλήματα χρηματοδότησης που αντιμετωπίζουν οι πολιτιστικοί σύλλογοι.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook