Συγκεκριμένα, η πτήση ξεκίνησε από την Αγγλία και επρόκειτο να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο Τσιαμπίνο και έπειτα στο αεροδρόμιο «Μακεδονία». Ωστόσο, λόγω των πυκνών καπνών που προκλήθηκαν από τη φωτιά, το αεροσκάφος προσγειώθηκε τελικά στο αεροδρόμιο Φιουμιτσίνο και ουδέποτε έφτασε στο Τσιαμπίνο. Μάταια δεκάδες επιβάτες, περίμεναν την αναχώρησή τους στις 19:10 από τη Ρώμη. Κανείς δεν εμφανίστηκε να τους πει τι συμβαίνει και είδαν στα ταμπλό των πτήσεων στο αεροδρόμιο την ακύρωσή της στις 21:30 το βράδυ, χωρίς καμία άλλη ενημέρωση.

Η εταιρεία «είναι εξαφανισμένη» και δεν τους ενημέρωσε κάποιος μετά την ακύρωση της πτήσης αν και πότε θα αναχωρήσουν από την ιταλική πρωτεύουσα ή αν θα χρειαστεί να διανυκτερεύσουν εκεί -και αν συμβεί αυτό πού θα μείνουν, σύμφωνα με πληροφορίες του voria.gr.

voria.gr

«Μας έκλεισαν το νερό και τον κλιματισμό»

Απίστευτη είναι η ταλαιπωρία για περισσότερους από 80 Έλληνες που βρίσκονται από την Τρίτη «εγκλωβισμένοι» στο αεροδρόμιο «Τσιαμπίνο». Ανάμεσά τους βρίσκεται και ο δημοσιογράφος Λευτέρης Ζαβλιαρής.

«Η πτήση μας ακυρώθηκε και κανείς δεν μας λέει τι θα κάνουμε. Είμαστε περισσότεροι από 80 Έλληνες και κάποιοι Ιταλοί. Έχει ακυρωθεί άλλη μία πτήση. Η πτήση ήταν για Ρώμη – Θεσσαλονίκη. Μας είπαν να πάμε σε ένα ξενοδοχείο και να πηγαινοερχόμαστε. Το ξενοδοχείο είναι μακριά. Μείναμε εδώ, έκλεισαν τον κλιματισμό, έκλεισαν το νερό στις τουαλέτες, θέλουν να μας αναγκάσουν να φύγουμε. Περιμέναμε όλη νύχτα να δούμε τι θα γίνει», είπε στο Mega ο κ. Λευτέρης Ζαβλιαρής.

«Συνέλαβαν πριν λίγο και έναν συμπατριώτη μας, υπήρξε ένταση. Η πρεσβεία δεν κάνει τίποτα. Μέχρι τις 2 Ιουλίου δεν υπάρχει καμία πτήση για Θεσσαλονίκη από εδώ. Είναι κλεισμένες όλες», πρόσθεσε ο ίδιος.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook