φωτο από newsbeast.gr

Η απώλεια μνήμης είναι ένα δυσάρεστο γεγονός για πολλά άτομα, ειδικά όταν πρόκειται για ολική και όχι παροδική, δηλαδή για αμνησία και επαναλαμβάνεται για πάνω από μία φορές. Κάτι ανάλογο συμβαίνει σε μία γυναίκα στην Αγγλία, μόνο που η δική της περίπτωση μοιάζει βγαλμένη από σενάριο ταινίας, καθώς οι κρίσεις στις οποίες έχει οδηγηθεί, έχουν δημιουργήσει πολλά προβλήματα στους οικείους της, ενώ πολλές φορές έχουν φτάσει ένα σημείο πριν επέμβει η αστυνομία.

Σύμφωνα με την thesun.co.uk, η 29χρονη Chloe Barnard από την Αγγλία πάσχει από μια σπάνια εγκεφαλική πάθηση, η οποία την οδηγεί σε παροδική αμνησία, με αποτέλεσμα να θυμάται μεν πράγματα, αλλά να εγκλωβίζεται στο παρελθόν. Παραδείγματος χάριν, μπορεί να ξυπνήσει ένα πρωί και να νομίζει πως είναι στην εφηβική ηλικία, με αποτέλεσμα να μην θυμάται τίποτα από την υπόλοιπη ζωή της.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να δημιουργηθούν πολλά σοβαρά επεισόδια, ιδιαίτερα με τον 39χρονο αρραβωνιαστικό της James Cavill, τον οποίο έχει αποκαλέσει από παιδόφιλο, μέχρι και απαγωγέα κατά την διάρκεια των κρίσεων.

Τα πιο σοβαρά επεισόδια

Μία από τις πιο δύσκολες στιγμές που αντιμετώπισε η Chloe, ήταν όταν ξύπνησε και νόμιζε πως ήταν έξι ετών. Εκείνη την ημέρα είχε έναν καυγά με τον σύντροφο της, με την ίδια να ξυπνάει μέσα στο βράδυ, να πηγαίνει στο καθιστικό και να προσπαθεί να καταλάβει που βρίσκεται. «Κατέβηκα κάτω και υπήρχε μια σκάλα, δεν αναγνώρισα το σπίτι, αλλά σκέφτηκα “πρέπει να είναι δικό μου γιατί υπάρχει μια σκάλα και είμαι μόνο έξι”», είπε χαρακτηριστικά.

«Ο σύντροφός μου ήταν στον καναπέ με τον σκύλο, που δεν ήξερα ότι ήταν δικός μου. Κάθισα στις σκάλες και είπα “ποιος είσαι εσύ και ποιος είναι ο σκύλος; Θέλω τη μαμά μου και τον μπαμπά μου”. Ήξερε τι να κάνει και να μην πανικοβληθεί. Με πήρε ξανά στον επάνω όροφο και έπεσε στο κρεβάτι εντελώς γυμνός και μου είπε να πάω στο κρεβάτι. Του είπα ότι δεν θα πάω στο κρεβάτι με ένα παιδόφιλο με πως θέλω τη μαμά και τον μπαμπά μου», ανέφερε στη συνέχεια.

«Προσπάθησα να τηλεφωνήσω στην αστυνομία αλλά μου πήρε το τηλέφωνό μου. Δεν ήθελα να με αγγίξει. Πήρα ένα κλειδί για να τον χτυπήσω αν χρειαζόταν. Με ρώτησε τι θα κάνω με αυτό και είπα, αν με πλησίαζε, θα τον χτυπούσα και ότι ήθελα τη μαμά και τον μπαμπά μου… Με ηρέμησε και μου είπε “ξέρω τη μαμά και τον μπαμπά σου”. Τους τηλεφωνήσαμε και μου εξήγησαν και όταν ξύπνησα το επόμενο πρωί, ήμουν εντελώς καλά», πρόσθεσε έπειτα.

Στη συνέχεια, η 29χρονη αποκάλυψε ακόμα μια δυσάρεστη εμπειρία στην «The Sun», όταν θεώρησε ότι είχε πέσει θύμα απαγωγής από τον 39χρονο αρραβωνιαστικό της.

«Μια άλλη φορά επέστρεψα στα 16 μου. Ξύπνησα και ρώτησα τον James ποιος ήταν και ήξερε ότι είχα ένα επεισόδιο, οπότε με πήγε στη δουλειά με το φορτηγό του, έτσι δεν με άφησε σε ένα σπίτι χωρίς να ξέρω πού βρίσκομαι».

«Ρώτησα αν η μαμά και ο μπαμπάς μου ήξεραν ότι ήμουν μαζί του και του ζήτησα να τους τηλεφωνήσει και η μαμά μου μου είπε ότι αγαπάμε ο ένας τον άλλον και είμαστε αρραβωνιασμένοι. Ήθελα να την πιστέψω, αλλά δεν το έκανα και ήταν πολύ δύσκολο για μένα. Του είπα ότι χρειαζόμουν ένα καφέ, οπότε σταματήσαμε σε μια υπηρεσία και ήμουν στην ουρά για την τουαλέτα και κοίταζα το προσωπικό και χωρίς να τραβήξω την προσοχή του, ρώτησα αν μπορούν να καλέσουν την αστυνομία», είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ανέφερε πως «επέστρεψα στο φορτηγό και κοιμήθηκα και όταν ξύπνησα, ήμουν 19 ετών που ήταν ένας χρόνος που γνώρισα τον Τζέιμς. Ήξερα ποιος ήταν, αλλά νόμιζα ότι δούλευε σε μια μάντρα. Ήξερα ότι ήμασταν σε σχέση, αλλά αναρωτιόμουν γιατί ήμασταν σε ένα φορτηγό και μου είπε απλώς “είσαι σε ζαλάδα” γιατί έτσι αποκαλεί τις κρίσεις… Κοιμήθηκα ξανά και όταν ξύπνησα ήμουν καλά».

Σε τι οφείλονται οι κρίσεις

Μέχρι στιγμής, η Chloe δεν έχει επίσημη απάντηση για την αμνησία που παθαίνει, καθώς μία φορά το δίμηνο θα έχει και από μία κρίση. Παρόλα αυτά, οι γιατροί υποψιάζονται ότι μπορεί να συνδέεται με ένα εγκεφαλικό επεισόδιο που είχε στο παρελθόν.

Συγκεκριμένα, διαγνώστηκε το 2018 μετά από ένα ταξίδι που είχε με τον αρραβωνιαστικό της, όταν ξαφνικά δεν μπορούσε να θυμηθεί το άτομο που είχε δίπλα της.

Έτσι, επειδή μπορεί να έχει οποιοδήποτε επεισόδιο ανά πάσα στιγμή αρχίζει να προσέχει περισσότερο, τόσο τα ωράρια του ύπνου της, όσο και την ψυχολογία της και κυρίως να μην αγχώνεται.

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook