Η ένωση λειτουργών τεχνικής και επαγγελματικής εκπαίδευσης νομού Ρεθύμνου σε ανακοίνωση που εξέδωσε εκφράζει την έντονη δυσαρέσκια της από τη μη έγκριση του αιτήματος για λειτουργία τμήματος της ειδικότητας Τεχνικός Τεχνολογίας Τροφίμων και Ποτών στο 2ου ΕΠΑΛ Ρεθύμνου.

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση τους αναφέρουν τα εξής:

Με το παρόν έγγραφο θα θέλαμε να εκφράσουμε την απογοήτευση αλλά και την αγανάκτηση σύσσωμης της εκπαιδευτικής κοινότητας της τεχνικής επαγγελματικής εκπαίδευσης Ρεθύμνου από τη μη ίδρυση της ειδικότητας Τεχνικός Τεχνολογίας Τροφίμων και Ποτών στο 2ο ΕΠΑΛ Ρεθύμνου.

Η αίτηση για την ίδρυση της συγκεκριμένης ειδικότητας δεν είναι πρώτη φορά που υποβάλλεται. Τις προηγούμενες φορές η δικαιολογία για τη μη έγκριση της συγκεκριμένης ειδικότητας ήταν ο μικρός αριθμός μαθητών που φοιτούσαν στην Β΄ Τάξη στον τομέα Γεωπονίας, Τροφίμων και Περιβάλλοντος στο σχολείο αυτό. Τη φετινή όμως σχολική χρονιά στην Β΄ Τάξη του τομέα αυτού φοίτησαν 23 μαθητές και ολοκλήρωσαν επιτυχώς 21 μαθητές. Οι μαθητές αυτοί θεωρούμε ότι δικαιολογούν πλήρως την ίδρυση της προαναφερθείσας ειδικότητας.

Λαμβάνοντας υπόψη λοιπόν:

• την επιθυμία που εκφράζουν οι υποψήφιοι προς εγγραφή μαθητές για τη συγκεκριμένη ειδικότητα
• τη μη ύπαρξη της συγκεκριμένης ειδικότητας σε κανένα από τα ΕΠΑ.Λ. που λειτουργούν σε ολόκληρο το Νομό Ρεθύμνου
• τη μεγάλη ανάγκη της τοπικής οικονομίας σε άτομα με την συγκεκριμένη ειδίκευση
• τη διασφάλιση ύπαρξης των απαραίτητων οικονομικών προϋποθέσεων λειτουργίας της ειδικότητας αυτής από τη μεριά του Δήμου Ρεθύμνου και
• την ύπαρξη εκπαιδευτικού προσωπικού της συγκεκριμένης ειδικότητας στην συγκεκριμένη σχολική μονάδα

ΖΗΤΑΜΕ να επανεξετάσετε και να κάνετε δεκτό το αίτημά μας ,έστω και εκ των υστέρων, σχετικά με τη δημιουργία και λειτουργία μίας (1) επιπλέον ειδικότητας, αυτής του Τεχνικού Τεχνολογίας Τροφίμων και Ποτών στο 2ου ΕΠΑΛ Ρεθύμνου

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook