Την Τετάρτη (29/06) η Μαρία Πρεβολαράκη έκλεισε το πρόγραμμα της ημέρας για την ελληνική αποστολή με το χρυσό μετάλλιο. Η Ηρακλειώτισσα «μεγάλη κυρία της ελληνικής πάλης» ήταν η μεγάλη νικήτρια στην κατηγορία των 53 κιλών ελευθέρας πάλης, παραλαμβάνοντας το χρυσό μετάλλιο από τον αρχηγό της ελληνικής αποστολής Νίκο Ξυλούρη. Στον τελικό η Πρεβολαράκη νίκησε την Τουρκάλα Γετγκίλ.

Ο αδερφός της, Γιώργος Πρεβολαράκης, ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου, επίσης στην πάλη και συγκεκριμένα στην κατηγορία 77 κιλά.

Στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου ανέβηκε η Ηρακλειώτισσα Κέλλυ Κυδωνάκη, που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία +68 του καράτε.

Στη σκοποβολή, όπου ομοσπονδιακός προπονητής είναι ο Χανιώτης Γιώργος Σαλαβαντάκης, η Χανιώτισσα Εμμα Κατζουράκη κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο σκιτ, ενώ ο Μπάμπης Χαλκιαδάκης ήταν 4ος στον τελικό του σκιτ, όπου στο δεύτερο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο πρώην αθλητής του Βάρδα Μάκης Μίτας.

Την 5η θέση κατέλαβε η Εθνική ομάδα πόλο, που εκπροσωπήθηκε από τη Νέων Ανδρών, όπου προπονητής είναι ο Χανιώτης Ηλίας Μαχαίρας, που είχε υπό τις οδηγίες του τρεις αθλητές του ΝΟ Χανίων (Γιώργος Νικολαΐδης, Κώστας Κανδανολέων, Σεμίρ Σπάχιτς).

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook