Σύμφωνα με πρόσφατες ανακοινώσεις της ΥΠΕ Κρητης η επικείμενη ένταξη στο Ταμείο Ανάκαμψης της ανέγερσης δύο πολύ σημαντικών δομών Πρωτοβάθμιας Δημόσιας Υγείας, του πρότυπου Κέντρου Υγείας Αστικού Τύπου στις Μοίρες και του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου στο Κοκκίνη Χάνι αποτελούν ασφαλώς μία πολύ θετική εξέλιξη. Δύο πολύ σημαντικά έργα, ζωτικής σημασίας για τις δύο περιοχές και τους κατοίκους τους. Δύο Δομές Υγείας που θα μπορούσαν να αποσυμφορήσουν τα νοσοκομεία μας.

Μία δραστική παρέμβαση στο χώρο της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας που δεν πρέπει να μείνει στα λόγια αλλά να υλοποιηθεί άμεσα. Με σαφές χρονοδιάγραμμα υλοποίησης των έργων.  Που δεν θα κολλήσει στα «αδηφάγα γρανάζια» της ελληνικής γραφειοκρατίας. Στο συνηθισμένο άλλοθι της επικάλυψης αρμοδιοτήτων.

Με την ευκαιρία της επίσκεψης στο Ηράκλειο του αγαπητού Υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη θα πρέπει να δεσμευτούν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς, Υπουργείο Υγείας, 7η ΥΠΕ, Δήμοι και Περιφέρεια για την άριστη συνεργασία που απαιτείται για την άμεση ένταξη και την ταχύτατη υλοποίηση των δύο πολύ  σημαντικών για τις τοπικές κοινωνίες έργων με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.

Ευχή όλων μας, η άμεση υλοποίηση . Γιατί οφείλουμε να κάνουμε πράξη ότι είμαστε δίπλα στον κάθε πολίτη.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook