Στις 8:00 μμ πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον κτηνοτροφικό σύλλογο Ανωγείων στην αίθουσα του Δημαρχείου, όπου συζητήθηκαν τα τεράστια και ασφυκτικά προβλήματα που βιώνουν οι αγροτοκτηνοτρόφοι , με επίκεντρο το κόστος παραγωγής, καθώς και τα προβλήματα που δημιουργεί η νεα ΚΑΠ. Από την μεριά του, ο Ρ. Μαρούδας ανέδειξε τις ευθύνες, διαχρονικά των κυβερνήσεων και το γεγονός ότι μοναδική διέξοδος για τον αγρότη και τον κτηνοτρόφο είναι η αγωνιστική συμπόρευση με το ΚΚΕ.

Αμέσως μετά ,ο Ρ. Μαρούδας μίλησε σε συγκέντρωση που διοργάνωσε η ΤΕ Ρεθύμνου του ΚΚΕ στη πλατεία Αρμί, από όπου τόνισε ότι το υπέρογκο και διαρκώς αυξανόμενο κόστος παραγωγής, η εκτόξευση των τιμών σε είδη πρώτης ανάγκης καθώς και το ακριβό ρεύμα και πετρέλαιο που διαχρονικά καλούνται να πληρώνουν για τις ανάγκες της παραγωγής δημιουργούν ένα ασφυκτικό πλαίσιο στους παραγωγούς.

Η κυβέρνηση της ΝΔ αρνείται να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματά των  γεωργών και κτηνοτρόφων για:

-ανακούφιση από το υψηλό κόστος παραγωγής, με κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής για το ρεύμα, αφορολόγητο πετρέλαιο, επιδότηση των λιπασμάτων και ζωοτροφών, κατάργηση του ΦΠΑ σε μέσα και εφόδια

– κατώτατες εγγυημένες τιμές που θα ανταποκρίνονται στο κόστος παραγωγής και θα διασφαλίζουν εισόδημα επιβίωσης, ενώ όπως και οι προηγούμενες των ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, προσπαθεί να συκοφαντήσει τους αγώνες τους.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook