«Προσπάθησα να δώσω κουράγιο στον αστυνομικό, ώστε να κρατηθεί στη ζωή». Με αυτά τα λόγια ένας νεαρός άνδρας περιγράφει τις συγκλονιστικές στιγμές που βίωσε, όταν βρέθηκε στον πλευρό του ενός εκ των δύο ανδρών της ΕΛ.ΑΣ. που τραυματίστηκαν κατά την ανταλλαγή πυροβολισμών στη συμπλοκή με τον 48χρονο πιστολέρο το βράδυ του περασμένου Σαββάτου στους Αγίους Ανάργυρους.

Όπως γράφει ο αυτόπτης μάρτυρας στην ανάρτηση του στο facebook, τα όσα διαδραματίστηκαν κατά τη διάρκεια της συμπλοκής στους Αγίους Ανάργυρους θα μείνουν για πάντα χαραγμένα στη μνήμη του. «Δυστυχώς ή ευτυχώς ήμουν παρών στους πυροβολισμούς στους Αγίους… Μετά από αρκετή σκέψη και προβληματισμούς βρήκα το θάρρος να γράψω μερικά λόγια για το συμβάν αυτό (με στοιχειώνουν ακόμα οι σκηνές που βίωσα και μάλλον θα με στοιχειώνουν για αρκετό καιρό ακόμα αλλά με έκαναν να αναθεωρήσω πολλά στη ζωή μου).

Να ξεκινήσω λοιπόν λέγοντας ότι η παρανομία έχει φτάσει σε σημείο ανεξέλεγκτο και άκρως επικίνδυνο για την κοινωνία μας και σίγουρα πρέπει να γίνει κάτι άμεσα! Παρόλα αυτά συνεχίζω λέγοντας πως υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που θυσιάζουν τη ζωή τους για να μας προστατέψουν ενώ από πίσω τους περιμένει η οικογένεια τους!».

Συνεχίζοντας ο νεαρός άνδρας μιλάει για τα όσα συζήτησε με το τραυματισμένο αστυνομικό αλλά και για τις αγωνίες που του εξέφραζε εκείνη την ώρα ο άνδρας της ΕΛ.ΑΣ.

«Βίωσα 10 – 15 δραματικά λεπτά προσπαθώντας να δώσω κουράγιο και δύναμη στον χτυπημένο αστυνομικό που βρίσκονταν εντός του περιπολικού, ώστε να κρατηθεί στη ζωή του γιατί μου έλεγε ότι θέλει να ξαναδεί την οικογένεια του και το παιδί του! Ο αστυνομικός δεν μου έδειξε απλά εμπιστοσύνη, ζήτησε από συναδέρφους του να κρατήσουν τα στοιχεία μου για να με ευχαριστήσει πράγμα το οποίο και έκανε!( όπως έκαναν και πολλοί άλλοι συνάδελφοι του που επικοινώνησαν μαζί μου!). Οι άνθρωποι λοιπόν αυτοί έκαναν το καθήκον τους, είναι τίμιοι, διακινδυνεύουν της ζωή τους καθημερινά και είναι πραγματικά ήρωες! Θα κλείσω λέγοντας ένα τεράστιο ευχαριστώ για όλα όσα προσφέρουν! Εύχομαι ολόψυχα ταχεία ανάρρωση και να γυρίσουν σύντομα σπίτι τους».

newsit.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook