Δύο οικιακά μαχαίρια εντοπίστηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, δίπλα στο άψυχο σώμα της 79χρονης γυναίκας που δολοφονήθηκε άγρια από τον 50χρονο γιό της μέσα στο διαμέρισμα που ζούσαν στην περιοχή της Νεάπολης στη Θεσσαλονίκη.

Το έγκλημα αποκαλύφθηκε το μεσημέρι της Τρίτης, όταν ο δεύτερος γιος της γυναίκας έφτασε στο διαμέρισμα του πρώτου ορόφου επί της οδού Αλεξάνδρου Μπινιώρη 47 και αντίκρισε την μητέρα του νεκρή, μέσα σε «λίμνη» αίματος, στο μπάνιο του σπιτιού. Σε κατάσταση σοκ ειδοποίησε την αστυνομία που έφτασε στο σημείο και απέκλεισε τον χώρο.

Όπως προέκυψε από την πρώτη εξέταση που έκανε ο ιατροδικαστής που κλήθηκε στο σημείο, η άτυχη ηλικιωμένη δολοφονήθηκε με μανία, περίπου πέντε ημέρες πριν εντοπιστεί από τον 53χρονο γιό της.

mitroktonos_thess___4_

Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του protothema.gr, το μένος του δράστη σε βάρος του θύματος ήταν τόσο μεγάλο σε σημείο να υπάρξει «σχεδόν αποκεφαλισμός», όπως διαπιστώθηκε από την νεκροψία. Επιπλέον, η ηλικιωμένη έφερε και άλλα χτυπήματα από νύσσον όργανο.

«Η αιτία θανάτου είναι το μεθαιμορραγικό σοκ, συνεπεία τραυματικής διατομής δια τέμνοντος οργάνου του λαιμού, με σχεδόν πλήρη διατομή», εξήγησε στο protothema.gr ο έμπειρος ιατροδικαστής, Μηνάς Γεωργιάδης, ο οποίος διενήργησε την νεκροψία στο πτώμα της 79χρονης.

porta_thess___1_

Ομολόγησε ο 50χρονος

Υπενθυμίζεται ότι ο 50χρονος γιος της ηλικιωμένης συνελήφθη και ομολόγησε την πράξη του στην αστυνομία, ωστόσο δεν θυμόταν απολύτως τίποτα από το έγκλημα που διέπραξε και έτσι ζητήθηκε με εισαγγελική παρέμβαση ο εγκλεισμός του στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης. Όπως είπε στις Αρχές, δεν θυμάται ούτε ποτέ, ούτε το γιατί διέπραξε το αποτρόπαιο έγκλημα.

Ο μεσήλικας άντρας ζούσε στο ίδιο διαμέρισμα με την ηλικιωμένη μητέρα του και αντιμετώπιζε ψυχιατρικά προβλήματα. Όπως ανέφεραν στο protothema.gr άνθρωποι της γειτονιάς, είχαν ακούσει τον 50χρονο να βρίζει και να φωνάζει στην γυναίκα, ωστόσο δεν είχε ποτέ δημιουργήσει πρόβλημα στους ανθρώπους που διέμεναν σε διπλανά διαμερίσματα.

Τι είπαν οι γείτονες της ηλικιωμένης

«Έχουμε πάθει σοκ. Βλέπαμε εχθές στις 4 το απόγευμα την αστυνομία και κατέβηκα να ρωτήσω αν η γυναίκα είναι καλά, με τους αστυνομικούς να μου λένε να φύγω. Μέχρι τις 23.30 γινόταν χαμός από αστυνομία. Είχα να την δω από τέλος του μήνα και τότε μου είπε για την ξαδέλφη μου που δεν ήρθε να πάρει το ενοίκιο. Η γυναίκα ζούσε με τον γιο της. Τον έβλεπα κάπου – κάπου που τσιρίζει και ούρλιαζε, ενώ εκείνη ήταν μια πολύ ήσυχη γυναίκα. Δεν μου είχε πει ότι φοβάται, ξέραμε ότι ο γιος της αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα», ανέφερε γειτόνισσα της ηλικιωμένης.

«Είδα τον άλλον της γιο μόλις βρήκε την μητέρα του νεκρή, να είναι αλαφιασμένος και να περιμένει την αστυνομία. Ήταν χλωμός και σε κατάσταση σοκ. Ακούγαμε συχνά καβγάδες και φωνές από τον γιο στην μητέρα. Της έλεγε “φύγε από εδώ” και την έβριζε, όμως εκείνη δεν μιλούσε», είπε.

«Την είδα το Σάββατο που πήγαινε στην λαϊκή η γυναίκα. Μόλις έφτασε η αστυνομία είπα “μήπως την έφαγε τη γυναίκα ο γιος της”. Ξέραμε ότι το παιδί είχε προβλήματα», είπε άλλο γείτονας της γυναίκας.

«Η γυναίκα ήταν πάρα πολύ ήσυχη και καθόταν μόνη της στο μπαλκόνι πολλές φορές. Δεν έβλεπα ποτέ τον γιο της που έμεναν μαζί, δεν έβγαινε έξω. Είδα δύο ημέρες τα παντζούρια που ήταν κλειστά και νόμιζα ότι ήρθε ο άλλος γιος της να την πάρει. Μου έκανε εντύπωση γιατί κάθε ημέρα έβγαινε στο μπαλκόνι. Έχουμε όλοι τρελαθεί και στεναχωρηθήκαμε πάρα πολύ, μάθανε ότι την βρήκαν νεκρή στην μπανιέρα. Δεν είχαν δώσει ποτέ δικαίωμα τόσα χρόνια», τόνισε γυναίκα που διαμένει στην απέναντι πολυκατοικία.

Σημειώνεται ότι σε βάρος του 50χρονου σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία με δόλο και παράνομη οπλοχρησία.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook