Πολύ «περίεργη» χαρακτηρίζεται από πηγές της ΕΛΑΣ η ανατίναξη του ΑΤΜ που σημειώθηκε λίγο μετά τις 04:30 τα ξημερώματα της Πέμπτης (7/7) στο «Σισμανόγλειο» νοσοκομείο στο Μαρούσι, με τους δράστες να προκαλούν σοβαρές υλικές ζημιές στη μέσα πλευρά της εισόδου του κτιρίου.

Αυτό καθώς επρόκειτο για ένα «χτύπημα» υψηλής επικινδυνότητας, μιας και χρειάζεται και με απειλή όπλου ακινητοποιήσουν τουλάχιστον μία γυναίκα security, ενώ και η διαφυγή από το συγκεκριμένο σημείο δεν είναι εύκολη. Σύμφωνα με πληροφορίες ο ένας από τους εμπλεκόμενους φέρεται να φορούσε ιατρική ρόμπα (σ.σ. για να προσομοιάζει στο προσωπικό του νοσοκομείου) και ο δεύτερος στολή υψηλής προστασίας για τον Covid-19.

Παρά την ισχυρότατη έκρηξη και την ολική καταστροφή του ATM, φαίνεται πως οι δράστες δεν κατάφεραν να πάρουν τις κασετίνες με τα χρήματα. Αίσθηση προκαλεί επίσης το γεγονός ότι, σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από την ΕΛΑΣ, δεν έχουν εντοπιστεί υπολείμματα εκρηκτικού μηχανισμού, κάτι που ενδεχομένως να παραπέμπει στη μέθοδο ανατίναξης με αέριο (σ.σ. Plofkraak).

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, την προανάκριση διενεργεί η ασφάλεια Αττικής, ωστόσο, ενημέρωση για το περιστατικό έχει λάβει και η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

ΔΟΥ Αμαρουσίου: Προσωρινά κλειστή για το κοινό

Κλειστή είναι, σύμφωνα με την ΑΑΔΕ, η ΔΥΟ Αμαρουσίου, όπου το πρωί σημειώθηκε επίσης έκρηξη. Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, η πρώτη έκρηξη στη ΔΟΥ Αμαρουσίου, στην οδό Πλαταιών, σημειώθηκε στις 04:00 και προκάλεσε υλικές ζημιές στην πρόσοψη.

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook