Η αστυνομία του Λος Άντζελες συνέχισε και χθες τις έρευνες για τον εντοπισμό του ή των δραστών που από την Πέμπτη έχουν πυρπολήσει περίπου 40 αυτοκίνητα κυρίως στο Χόλιγουντ, όπως ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές.

Επτά νέες πυρκαγιές σημειώθηκαν τη νύχτα του Σαββάτου προς Κυριακή, την ώρα της αλλαγής του χρόνου, όπως ανακοίνωσε η πυροσβεστική του Λος Άντζελες.

Τη νύχτα της Παρασκευής προς Σάββατο οι πυροσβέστες είχαν κληθεί να σβήσουν 13 πυρκαγιές σε αυτοκίνητα στο Χόλιγουντ, ενώ την προηγούμενη νύχτα 21 φωτιές σημειώθηκαν στην ίδια περιοχή και στο δυτικό Χόλιγουντ με λίγα λεπτά διαφορά η μία από την άλλη.

«Έχουμε κινητοποιήσει δεκάδες αστυνομικούς», δήλωσε στο Τύπο ο αρχηγός της αστυνομίας του Λος Άντζελες Άντριου Σμιθ. «Οι αστυνομικοί εργάζονται 24 ώρες το 24ωρο. Υπάρχουν δεκάδες αυτόπτες μάρτυρες και πολλά στοιχεία», πρόσθεσε.

Ερευνητές της ομοσπονδιακής αστυνομίας (FBI) έχουν κληθεί για να βοηθήσουν στον εντοπισμό του ή των δραστών αυτών των εμπρησμών, των χειρότερων που έχουν σημειωθεί στην πόλη από το 1992 οπότε είχαν ξεσπάσει φυλετικές συγκρούσεις.

Οι αρχές προσφέρουν αμοιβή 60.000 δολαρίων για οποιαδήποτε πληροφορία που θα οδηγήσει στη σύλληψη των δραστών.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook