Στόχος του Επιχειρησιακού Σχεδίου είναι η προώθηση του χωρικού σχεδιασμού, η ολοκλήρωση της εφαρμογής του σχεδίου πόλης και η απόκτηση των χαρακτηρισμένων κοινόχρηστων χώρων.
Ειδικότερα, με το συγκεκριμένο έργο θα καταγραφούν οι χαρακτηρισμένοι από το σχέδιο πόλης κοινόχρηστοι και κοινωφελείς χώροι του Δήμου Ρεθύμνης.

Σε ότι αφορά τους χώρους για τους οποίους δεν έχει ακόμη συντελεστεί η απαλλοτρίωση τους, θα αξιολογηθεί η αναγκαιότητα απόκτησής τους από το Δήμο Ρεθύμνης βάσει κριτηρίων που αφορούν τον ευρύτερο πολεοδομικό σχεδιασμό του Δήμου.

Η δαπάνη εκτέλεσης του έργου ανέρχεται στο ποσό των 59.520 € και θα καλυφθεί από πόρους του Πράσινου Ταμείου και από πόρους του Δήμου Ρεθύμνης εφόσον απαιτηθεί επιπλέον ποσό.

Σημειώνεται ότι, κατόπιν εισήγησης του αρμόδιου Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων κ. Άγγελου Μαλά, η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ρεθύμνης ενέκρινε προσφάτως την αποδοχή χρηματοδότησης και την ένταξή του εν λόγω έργου στο Τεχνικό Πρόγραμμα έργων και ενεργειών οικονομικού έτους 2022 του Δήμου Ρεθύμνης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook