Έκπληκτοι πολλοί Χανιώτες λαμβάνουν από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Χανίων, ειδοποιητήρια για την πληρωμή κλήσεων παράνομης στάθμευσης σε περιοχές του ενετικού λιμένα των Χανίων με τις παραβάσεις να έχουν βεβαιωθεί προ πολλών ετών.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση Χανιώτη ο οποίος καλείται να πληρώσει 40 ευρώ για κλήση που είχε κοπεί από λιμενικό για παράνομη στάθμευση μοτοσικλέτας στην ακτή Τομπάζη, πριν 14 χρόνια, στις 29 Φεβρουαρίου του 2008!

Ανάλογες περιπτώσεις είναι αρκετές και όπως ανέφερε στο Flashnews.gr ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Χανίων Μανώλης Κοτσιφάκης, πρόκειται για ειδοποιητήρια τα οποία έπρεπε να είχαν σταλεί προ πολλών ετών, κάτι που δεν είχε γίνει και βάση της νομοθεσίας, το ΔΛΤΧ είναι υποχρεωμένο να το κάνει έστω και τώρα.

Να σημειωθεί πως τότε είχε εφαρμοστεί η απαγόρευση της κυκλοφορίας και στάθμευσης όλων των οχημάτων και τον Χειμώνα σε περιοχές του ενετικού λιμένα, όπως η πλατεία Κατεχάκη, και είχαν βεβαιωθεί παραβάσεις , ενώ σε πολλές περιπτώσεις τα «χαρτάκια» που άφηναν οι λιμενικοί πάνω στα οχήματα εχάνοντο λόγω καιρικών συνθηκών ή…άλλων λόγων.

Όμως η κλήση συνέχιζε την…. πορεία της και έφτανε μέχρι το ΔΛΤΧ, το οποίο συστάθηκε το 2006, και το οποίο έπρεπε να είχε στείλει τα ειδοποιητήρια στους ιδιοκτήτες των οχημάτων για τις κλήσεις που δεν πληρώθηκαν.

Οι συγκεκριμένες κλήσεις παραγράφονται μετά την συμπλήρωση 20ετίας.

Ναπολέων Σαραντίδης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook