Οι μεγάλης έντασης, άνεμοι πλήττουν τις τελευταίες ημέρες τη νότια Κρήτη!

Λόγω και αυτώ των ανέμων, ως γνωστόν εξελίχθηκε σε ανεξέλεγκτη η φωτιά που ξέσπασε στο νότιο Ρέθυμνο την Παρασκευή (15/7) το πρωί και εντάθηκε το βράδυ της ίδιας μέρας, καίγοντας εν τέλει, περισσότερα από 15 χιλιάδες στρέμματα χορτολιβαδικής έκτασης και καθώς και ζώα αλλά και μελίσσια.

Η νότια Κρήτη πάντως θα παραμείνει στον “ασφυκτικό κλοιό” της επικινδυνότητας και στη δίνη των έντονων ανέμων αφού αυτοί συνεχίζονται και θα συνεχιστούν!

Μάλιστα, και ενώ το πρωί της Δευτέρας (18/7) οι άνεμοι σε διάφορες περιοχές της νότιας Κρήτης ήταν εντάσεως από 6-7 μποφόρ, το meteo.gr προειδοποιεί για θυελλώδεις ανέμους από το μεσημέρι της ίδιας μέρας, με ριπές ανέμων έως και 9 μποφόρ!

Περιοχές όπως Παλαιόχωρα, Σφακιά, Αμάρι, Μοίρες Ηρακλείου βρίσκονται στη συγκεκριμένη “προειδοποιητική” κατηγορία, συνεπώς απαιτείται μεγάλη προσοχή, ειδικά στο ζήτημα της πρόκλησης πυρκαγιών. Η Πυροσβεστική είναι πάντως, σε επιφυλακή, σε ολόκληρη την Κρήτη.

Φωτογραφίες από τους Λάκκους Σκαλωτής Σφακίων:

Δείτε βίντεο από το Λουτρό Σφακίων την Δευτέρα το πρωί:

Πέραν των άνεμων, οι κάτοικοι των νότιων περιοχών της Κρήτης έχουν χάσει την ηρεμία τους, καθώς το φετινό καλοκαίρι εξελίσσεται σαν το “καλοκαίρι των ανέμων”. Από τη μία οι άνεμοι αποτελούν απειλή πυρκαγιών, από την άλλη όλες οι νότιες περιοχές είναι τουριστικές και φυσικά η εμφάνιση ισχυρών ανέμων, τρόπον τινά, πλήττει τη δουλειά τους.

Δείτε live από το windy.com την πορεία των ανέμων στην Κρήτη

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook