Οι Τεχνικές Σχολές Επιμελητηρίου Ηρακλείου διοργανώνουν το 2ο διαγωνισμό Ηλεκτροσυγκόλλησης στο Ηράκλειο Κρήτης, την Πέμπτη 4 Αυγούστου και ώρα 17.00 μ.μ.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι απόφοιτοι των εκπαιδευτικών τμημάτων ηλεκτροσυγκόλλησης που έχουν καταρτιστεί από το 2017 έως σήμερα.

Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί στις εγκαταστάσεις των Τεχνικών Σχολών (Ικάρου και Αρχιμήδους 1, Νέα Αλικαρνασσός), στα σύγχρονα εργαστήρια ηλεκτροσυγκόλλησης.

Στόχος του διαγωνισμού είναι να προωθήσει το θεσμό της εφαρμοσμένης Ηλεκτροσυγκόλλησης στην Ελλάδα και να αναδείξει και να υποστηρίξει τους ταλαντούχους ηλεκτροσυγκολλητές προσφέροντάς τους περαιτέρω εξειδίκευση και επιμόρφωση.

Οι διαγωνιζόμενες ομάδες, -συνολικά τέσσερις στον αριθμό και αποτελούμενες από τρία άτομα η καθεμία- θα δοκιμαστούν στη δημιουργία μιας συγκεκριμένης μεταλλικής κατασκευής την οποία καλούνται να ολοκληρώσουν σε 120 λεπτά.

Κριτήρια αξιολόγησης του διαγωνισμού, αποτελούν μεταξύ άλλων η ποιότητα συγκόλλησης (οπτικός έλεγχος), η ακρίβεια του πάχους κόλλησης, η επιλογή του κατάλληλου ηλεκτροδίου και τύπου συγκόλλησης, η συμφωνία διαστάσεων και σχήματος τελικής κατασκευής με το αρχικό σχέδιο, η ανθεκτικότητα και η λειτουργικότητα της τελικής κατασκευής. Με το πέρας της κατασκευαστικής διαδικασίας θα πραγματοποιηθεί η απονομή των βραβείων.

Το έπαθλο για τη νικήτρια ομάδα θα είναι η δωρεάν συμμετοχή στο δεκαπενθήμερο πρόγραμμα μετεκπαίδευσης ηλεκτροσυγκολλητών που θα πραγματοποιηθεί το χειμώνα του 2023 στις εγκαταστάσεις της Γερμανικής εταιρείας Ηλεκτροσυγκολλήσεων DVS-GSI στο Dusseldorf της Γερμανίας καθώς και άλλα δώρα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook