Ο πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί δήλωσε την Παρακευή στο προεδρικό μέγαρο- στο πλευρό του πρωθυπουργού της Ιταλίας Μάριο Μόντι- ότι, «το Παρίσι και η Ρώμη, έχουν μια περίφημη ταύτιση απόψεων για το μέλλον της Ευρώπης και επίσης αναφορικά με την εξουδετέρωση της κρίσης εμπιστοσύνης εντός των ορίων της ευρωζώνης».

Συγχρόνως, ο πρόεδρος Σαρκοζί ανήγγειλε ότι- «μαζί τη γερμανίδα καγκελάριο Αγγελα Μέρκελ»- πρόκειται «την 20η τρέχοντος μηνός, να συναντηθούν ξανά- στη Ρώμη- με τον πρωθυπουργό Μόντι».

Όσον αφορά τον φόρο επ\’ ευκαιρία των χρηματο-οικονομικών συναλλαγών, ο πρόεδρος Σαρκοζί αποσαφήνισε ότι «το Παρίσι θα προχωρήσει, έστω και αν άλλοι εταίροι δεν θα ακολουθήσουν» τη γαλλική αυτήν πρωτοβουλία στα φορολογικά.

Περαιώνοντας τις συνομιλίες που είχε την Παρασκευή στο γαλλικό προεδρικό μέγαρο με τον πρωθυπουργό της Ιταλίας Μάριο Μόντι, ο πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί εξήρε δημόσια «την ικανότητα, το θάρρος, την ταχύτητα στη λήψη των αποφάσεων από τον κ. Μόντ […]τον οποίο, άλλωστε, περιβάλλουν με την εμπιστοσύνη τους πολλοί ευρωπαίοι πολιτικοί ηγέτες».

«Πιστεύουμε και στο ευρώ, πιστεύουμε στην ενωμένη Ευρώπη. Όλοι, λοιπόν, οι εταίροι ας πάρουμε τις επιβαλλόμενες αποφάσεις», υπογράμμισε εξάλλου ο πρόεδρος της Γαλλίας.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Μόντι διαπίστωσε από την πλευρά του «παραπλήσιες ιταλικές θέσεις», σχετικά με τον ανωτέρω φόρο, κρίνοντας ότι «προβάλλει αναγκαίο οι ευρωπαϊκές χώρες να μη υιοθετούν μεμονωμένες προσεγγίσεις» ως προς αυτόν το νέο φόρο. Εστίασε στην «πειθαρχία στο δημοσιονομικό τομέα, σε όλα τα επίπεδα του κράτους».

Τριμερής συνάντηση κορυφής

Παράλληλα, οι δυο ηγέτες ανακοίνωσαν την τριμερή συνάντηση κορυφής Γερμανίας- Ιταλίας- Γαλλίας στη Ρώμη στις 20 Ιανουαρίου.

Εκεί, θα ανταλλάξουν η καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ, ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Μόντι κι ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί, ύστερα από την παρέλευση 14 ημερών, τις απόψεις τους για το μέλλον της ΕΕ.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός εστίασε στο «πόσο σπουδαία θα αποβεί η τριμερής» στη Ρώμη, ενόψει «του Eurogroup της 23ης του Ιανουαρίου, όπως και του Ευρωπαϊκού συμβουλίου, που συγκαλείται την 30η του ιδίου μηνός». «Περίφημη ταύτιση απόψεων Ρώμης και Παρισιού», όσον αφορά την ακολουθητέα ευρωπαϊκή πολιτική, στο οικονομικό πεδίο, διαπίστωσε ο γάλλος πρόεδρος Σαρκοζί.

zougla.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook