Σε εξέλιξη είναι οι διαδικασίες από το Υπουργείο Υγείας για τον ορισμό των διοικητών των Υγειονομικών Περιφερειών της χώρας, καθώς η θητεία των έως τώρα διοικητών έληξε στις 31 Ιουλίου.

Και καθώς η επιλογή των διοικητών είναι θέμα ημερών, προκειμένου να μην υπάρξει κενό στις διοικήσεις, σύμφωνα με αποφάσεις του Υπουργού Υγείας Αθανάσιου Πλεύρη και της αναπληρώτριας Υπουργού Ασημίνας Γκάγκα, παρατάθηκαν οι θητείες όλων των διοικητών των Υγειονομικών Περιφερειών της χώρας εκτός από την 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης.

Στις αποφάσεις που αναρτήθηκαν στην Διαύγεια και δημοσιεύθηκαν και σε ΦΕΚ απουσιάζει η 7η ΥΠΕ Κρήτης, γεγονός που καταδεικνύει πως η θητεία της έως τώρα Διοικήτριας της ΥΠΕ του νησιού Λένας Μπορμπουδάκη, έληξε οριστικά στις 31 Ιουλίου.

Άλλωστε και οι τελευταίας αποφάσεις στην Διαύγεια που φέρουν την υπογραφή της κας Μπορπουδάκη φέρουν ημερομηνία 26 Ιουλίου, ενώ από την 1η Αυγούστου έχουν αναρτηθεί μόνο αποφάσεις με την υπογραφή του Υποδιοικητή της 7ης ΥΠΕ Δημήτρη Αγαπίου, η θητεία του οποίου παρατάθηκε με απόφαση του υπουργού και της αναπληρώτριας υπουργού υγείας.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται η απόφαση για τον ορισμό του νέου Διοικητή της 7ης ΥΠΕ Κρήτης, ενώ να σημειωθεί πως άγνωστο παραμένει το τι θα γίνει με τον 2ο υποδιοικητή της ΥΠΕ Νεκτάριο Παπαβασιλείου ο οποίος ορκίστηκε τον περασμένο Απρίλιο και οι πληροφορίες τον φέρουν να αναβαθμίζεται.

Σε ότι αφορά στους διοικητές των Νοσοκομείων της Κρήτης, σύμφωνα με πληροφορίες του Flashnews.gr, ολοκληρώθηκε η διαδικασία αξιολόγησης και δεν αναμένονται αλλαγές ενώ να σημειωθεί πως η θητεία τους λήγει τον Ιανουάριο του 2023.

Ναπολέων Σαραντίδης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook