Με το πρόσχημα ότι ήθελε να κάνει χειμερινές διακοπές είχε τηλεφωνήσει ένας άγνωστος στην ιδιοκτήτρια ενός τουριστικού καταλύματος στην περιοχή των Βορείων Τζουμέρκων στα Ιωάννινα, στις 22 Φεβρουαρίου, αλλά αντί να της δώσει χρήματα… άδειασε τον λογαριασμό της!

Ο δράστης είχε καταφέρει να της αποσπάσει τους προσωπικούς κωδικούς του e-banking, δήθεν για να καταθέσει το συμφωνημένο ποσό στον τραπεζικό της λογαριασμό, αλλά μόλις απέκτησε πρόσβαση σε αυτόν, μετέφερε σε άλλον το ποσό των 2.100 ευρώ.

Μετά από πολύμηνες έρευνες των αστυνομικών του τμήματος Βορείων Τζουμέρκων, αποκαλύφθηκε ότι στην απάτη εμπλέκονταν δυο Έλληνες και ένας αλλοδαπός, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία που διαβιβάστηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων.

Αγόρασε κινητό από αγγελία, αλλά δεν το πήρε ποτέ

Θύμα απάτης έπεσε ένας κάτοικος της Θάσου, ο οποίος είχε εντοπίσει στις 30 Ιουλίου μια αγγελία για την πώληση ενός κινητού τηλεφώνου σε διαδικτυακή ιστοσελίδα και, μετά την επικοινωνία του με αυτόν που την είχε αναρτήσει, κατέθεσε το ποσό των 680 ευρώ σε τραπεζικό λογαριασμό που του έδωσε.

Όμως, από τότε περιμένει μάταια να του σταλεί το κινητό και υπέβαλε καταγγελία στο τοπικό τμήμα, οι αστυνομικοί του οποίου διενεργούν έρευνες για την ταυτοποίηση του δράστη.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook