Ενόψει του εορταστικού τριημέρου του Δεκαπενταύγουστου, η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης προχώρησε σε δράσεις ενημέρωσης σε όλο το νησί με στόχο να υπενθυμίσει στους οδηγούς την ανάγκη της ασφαλούς κυκλοφορίας στους δρόμους και την εφαρμογή του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας για την αποτροπή πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων.

Συγκεκριμένα το πρωί της Παρασκευής 12 Αυγούστου πραγματοποιήθηκε στον Κλαδισό ενημερωτική δράση με διανομή έντυπου πληροφοριακού υλικού από αστυνομικούς της Τροχαίας Χανίων. Η συγκεκριμένη δράση βρίσκεται στο πλαίσιο μιας ευρείας δράσης που πραγματοποιεί σήμερα η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης σε όλο το νησί. Ανάλογες δράσεις πραγματοποιήθηκαν στο Ρέθυμνο έξω από το Δημαρχείο, στο Ηράκλειο στον κόμβο Αθανάτων της Εθνικής Οδού Ηρακλείου Μοιρών, στον ΒΟΑΚ στον κόμβο της Επισκοπής και στο Λασίθι στον κόμβο Ξηροκάμπου.

Σε δηλώσεις του ο Γιάννης Βλαχάκης διοικητής του τμήματος τροχαίας Χανίων τόνισε ότι «Καθ’ όλη του διάρκεια του τριημέρου του Δεκαπενταύγουστου η τροχαία θα βρίσκεται επί ποδός. Θα υπάρχουν τροχονομικά συνεργεία ελέγχου τόσο στο αστικό δίκτυο όσο και στο υπόλοιπο οδικό δίκτυο καθώς επίσης και στην παλιά εθνική οδό Χανίων – Κισσάμου.

Θα δοθεί έμφαση σε επικίνδυνες παραβάσεις όπως η μη χρήση ζώνης και κράνους, η οδήγηση με χρήση κινητού τηλεφώνου, το αντικανονικό προσπέρασμα και η υπερβολική ταχύτητα. Μάλιστα ιδιαίτερη σημασία θα δοθεί για παραβάσεις που αφορούν οδήγηση σε κατάσταση μέθης. Καλούμε τους οδηγούς επειδή βρισκόμαστε και σε περίοδο αυξημένης τουριστικής κίνησης να οδηγούν με τεταμένη την προσοχή τους και σύμφωνα με τις διατάξεις του ΚΟΚ ώστε να μην προκύψει κάποιο πρόβλημα. Σήμερα διανέμουμε ένα έντυπο με συμβουλές προς τους οδηγούς. Παράλληλα καλούμε τους οδηγούς να ορίζουν ένα “οδηγό της παρέας”, κάποιον που δεν θα καταναλώσει αλκοόλ ώστε να μεταφέρουν τα υπόλοιπα άτομα της παρέας του με ασφάλεια στο προορισμό τους».

Συμβουλές της τροχαίας προς τους οδηγούς

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτη υπενθυμίζει στους οδηγούς πως η πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων είναι μια κοινή προσπάθεια και για το λόγο αυτό θα πρέπει:

• Να φροντίζουν ώστε όλοι οι επιβάτες του οχήματος να φορούν ζώνη ασφαλείας και τα παιδιά να μεταφέρονται στα ειδικά για την ηλικία και το βάρος τους παιδικά καθίσματα. Επίσης οι αναβάτες των μοτοσυκλετών να φορούν προστατευτικό κράνος .

• Να μην καταναλώνουν οινοπνευματώδη ποτά εφόσον πρόκειται να οδηγήσουν.

• Να μην κάνουν χρήση του κινητού τους τηλεφώνου ενώ οδηγούν .

• Να μην υπερεκτιμούν τις ικανότητες τους ή τις τεχνικές δυνατότητες του οχήματος τους κατά την οδήγηση και να τηρούν τους κανόνες του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Η συνετή οδήγηση σημαίνει πολιτισμό.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook