Πέθανε σε ηλικία 62 ετών ο «Ουόρεν Μπάφετ της Ινδίας», Ρακές Τζουντζουνουάλα. Ήταν δισεκατομμυριούχος επενδυτής.

Ο Πρωθυπουργός της Ινδίας Ναρέντρα Μόντι τον χαρακτήρισε «αδάμαστο» και εξέφρασε τη θλίψη του για τον θάνατό του, όπως έκαναν και άλλοι Ινδοί αξιωματούχοι.

Ο «Μεγάλος Ταύρος της Νταλάλ Στριτ» -η Γουόλ Στριτ της Βομβάης – είχε περιουσία που υπολογίζεται σε 6 δισ. δολάρια, σύμφωνα με το Reuters, και σημαντικά μετοχικά μερίδια σε 30 από τις σημαντικότερες ινδικές εταιρείες.

Πρόσφατα είχε επενδύσει 35 εκατ. δολάρια για το 40% της αεροπορικής εταιρείας χαμηλού κόστους Akasa Air, η οποία πραγματοποίησε σήμερα την πρώτη πτήση της.

Η αιτία του θανάτου του δεν έχει ανακοινωθεί μέχρι στιγμής, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Η ινδική τηλεόραση μετέδωσε πως ο Ρακές Τζουντζουνουάλα μεταφέρθηκε εσπευσμένα σε νοσοκομείο της Βομβάης γύρω στις 6:45 το πρωί αφού υπέστη καρδιακή ανακοπή. Ο θάνατός του διαπιστώθηκε μόλις έφθασε στο νοσοκομείο.

«Γεμάτος ζωή, γεμάτος πνεύμα και οξυδέρκεια, αφήνει πίσω του μια ανεξίτηλη κληρονομία στον κόσμο των χρηματοοικονομικών», δήλωσε ο Πρωθυπουργός Μόντι.

Το γραφείο του Τζουντζουνουάλα επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο πως απεβίωσε σήμερα το πρωί, χωρίς να κάνει γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες.

«Ο Ρακές-τζι έφυγε έχοντας γύρω του την οικογένειά του και στενούς συνεργάτες», δήλωσε στο Reuters μέλος της οικογένειας, χρησιμοποιώντας μια προσφώνηση που δείχνει σεβασμό.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook