Όπως τονίζουν στην ανακοίνωση τους η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου και θα ακολουθήσει παρέμβαση στην διοίκηση του ΠΑΓΝΗ για τις καθυστερήσεις στην καταβολή των δεδουλευμένων των εργαζομένων.

Η σχετική ανακοίνωση

ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ μας προκαλούν:

● οι συνεχείς καθυστερήσεις στην καταβολή των δεδουλευμένων μας,

● η άρνηση όλων των κυβερνήσεων για ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς μας, που είναι πετσοκομμένοι κατά 40%, και επαναφορά του 13ου – 14ου μισθού,

Προκλητική είναι η κυβερνητική δήλωση ότι ο κρατικός προϋπολογισμός, που το 2022 κατέγραψε υπέρβαση εσόδων κατά 4,79 δις ευρώ – ενώ και η αύξηση του ΑΕΠ ξεπερνά το 4% – «δεν αντέχει ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ αύξηση» για τους εργαζόμενους στο Δημόσιο.

Εξίσου προκλητική είναι η άρνηση των κυβερνήσεων να εφαρμόσουν τις αποφάσεις του Συμβουλίου Επικρατείας που έκριναν αντισυνταγματικά τα ιατρικά μισθολόγια του 2017 και του 2012 και επιβάλουν την αποκατάσταση των μνημονιακών περικοπών στις αποδοχές των γιατρών.

● η «εκτόξευση» των τιμολογίων ρεύματος και οι συνεχείς αυξήσεις σε καύσιμα και είδη πρώτης ανάγκης.

Αποδεικνύεται, για άλλη μια φορά, ότι τόσο στη φάση της κρίσης όσο και της ανάκαμψης, χαμένοι είμαστε οι εργαζόμενοι.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να διεκδικήσουμε μαζί:

► Άμεση πληρωμή όλων των δεδουλευμένων (πρόσθετες και τακτικές εφημερίες, νυχτερινά, αργίες, Κυριακές) χωρίς καμία περικοπή και καθυστέρηση

► Αυξήσεις στους μισθούς. Επαναφορά 13ου και 14ου μισθού.

Συνεχίζουμε τον αγώνα για ανάκληση των αναστολών εργασίας, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και μονιμοποίηση των συμβασιούχων.

ΟΧΙ στην ακρίβεια, τη φοροληστεία και το «πάγωμα» των μισθών μας

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook