Παράδοση και Εθελεοντισμός ενώθηκαν την Τρίτη (30/8) το βράδυ στο Ενετικό λιμάνι Χανίων και το αποτέλεσμα ήταν εξαιρετικό, προσελκύοντας τα βλέμματα όλων όσων βρέθηκε στο μνημείο των Χανίων.

Τα μηνύματα που εστάλησαν ήταν πολλά και αναδεικνύουν ότι τα Χανιά, κάλλιστα μπορούν να καταστούν “πυρήνας” πολιτισμού, σε κάθε επίπεδο.

Το απόγευμα της Τρίτης (30/8) στην “Παραδοσιακή Στράτα”, μαζί με τον Παραδοσιακό Όμιλο Χανίων “Ο Ψηλορείτης”, συμμετείχε και ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Νομού Χανίων “Ο Άγιος Ιωάννης”, ο οποίος πραγματοποίησε την 20η Λαμπαδηδρομία Εθελοντικής Αιμοδοσίας.

Η πορεία ξεκίνησε από την πλατεία Τάλω, στο Φρούριο Φιρκά για την λαμπαδηδρομία με τους εθελοντές αιμοδότες και την ίδια ώρα από τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο για την Παραδοσιακή Στράτα.

Όλοι μαζί συναντήθηκαν στην πλατεία του Γυαλί Τζαμί, όπου εκτός των άλλων, τα βλέμματα έπεσαν πάνω σε ένα νεόνυμφο ζευγάρι που… έσυρε μάλιστα και τον κρητικό χορό.

Από εκεί όλοι μαζί, πορεύτηκαν προς την οδό Τσουδερών, για τη δράση του Συλλόγου Εθελοντικής Προσφοράς και Στήριξης «Ορίζοντας» και κατέληξαν στον προαύλιο χώρο του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Χανίων (Τριμάρτυρη), πραγματοποιήθηκε η αφή της φλόγας.

Τον βωμό άναψε η Χανιώτισσα Άννα Ντουντουνάκη, χρυσή πρωταθλήτρια Ευρώπης στην κολύμβηση. Η Άννα, αναμφίβολα αποτέλεσε ένα από τα πρόσωπα της εκδήλωσης.

Η βραδιά έκλεισε με μουσικοχορευτικό πρόγραμμα στην πλατεία της Μητρόπολης.

Δείτε φωτογραφικό υλικό από την εκδήλωση:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook