Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου θα συμμετάσχει στις 23 Ιανουαρίου σε μία συνάντηση των Ευρωπαίων ομολόγων του στις Βρυξέλλες για να συζητήσουν για την κατάσταση στη Συρία και στο Ιράν, ανέφερε χθες διπλωματική πηγή.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών θα συναντηθεί με τους υπουργούς της ΕΕ «για να συζητήσει για τη Συρία, για την Αραβική Άνοιξη, για το τελευταίο του ταξίδι στην Τεχεράνη και για τις πρωτοβουλίες του στην Αφρική, κυρίως στη Σομαλία», σημείωσε η πηγή.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, αρκετά ευρωπαϊκά κράτη με επικεφαλής τη Γαλλία είχαν ήδη προτείνει να προσκαλέσουν τον κ. Νταβούτογλου στη συνάντηση του Δεκεμβρίου για να μιλήσουν για τη Συρία αλλά ο γενικός γραμματέας του Αραβικού Συνδέσμου Ναμπίλ αλ Αράμπι είχε προσκληθεί από την επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάθριν Άστον η οποία είχε προτιμήσει να αναβάλει τη συνάντηση με τον Τούρκο υπουργό.

Οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Τουρκίας στην ΕΕ, που βρίσκονται σε τέλμα εδώ και αρκετούς μήνες, δεν περιλαμβάνονται επίσημα στην ατζέντα της 23ης Ιανουαρίου.

Με την ευκαιρία αυτής της συνάντησης, οι Ευρωπαίοι υπουργοί αναμένεται να εγκρίνουν νέες κυρώσεις κατά του ιρανικού καθεστώτος για το πυρηνικό του πρόγραμμα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook