Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ενέκρινε τη Δευτέρα την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Παγκρήτιας Τράπεζας κατά 98 εκατ. ευρώ, μέσω δημόσιας προσφοράς έως 78.966.680 νέων κοινών ονομαστικών με δικαίωμα ψήφου μετοχών, με καταβολή μετρητών και δικαίωμα προτίμησης υπέρ των παλαιών μετόχων. Σημειώνεται ότι δεν προβλέπεται η εισαγωγή των μετοχών της Τράπεζας στη Ρυθμιζόμενη Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Με την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου η Τράπεζα μετασχηματίζεται, ενώ προχωρούν οι διαδικασίες απορρόφησης των εργασιών της HSBC στην Ελλάδα καθώς και της φιλικής συνένωσης με τη Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Παγκρήτιας Τράπεζας, κ. Δημήτρη Δημόπουλο, κατά την τακτική γενική συνέλευση που είχε πραγματοποιηθεί στα τέλη Ιουλίου.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας, κ Αντώνη Βαρθολομαίο σε συνέντευξή του στο Capital.gr είχε χαρακτηρίσει την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ως την “καύσιμη ύλη” προκειμένου να προχωρήσουν σημαντικές επενδύσεις σε τεχνολογία και σε ανάπτυξη υποδομών και αυτοματισμών, αναγκαίων για την υιοθέτηση ενός νέου λειτουργικού μοντέλου, αλλά ταυτόχρονα και για την ενσωμάτωση του αναπτυξιακού δυναμικού που θα προκύψει από τη συγχώνευση με την Τράπεζα Χανίων και την απορρόφηση της HSBC.

“Τα κεφάλαια αυτά θα μας προσφέρουν τα απαραίτητα “καύσιμα” για να ανταποκριθούμε στις προκλήσεις που προανέφερα. Είναι βέβαιο ότι και η συγχώνευση με την Τράπεζα Χανίων, ειδικότερα όμως η απορρόφηση της HSBC, θα απαιτήσουν μία σειρά απαραίτητων για τον μετασχηματισμό επενδύσεων από την πλευρά της Παγκρήτιας. Σε ορίζοντα ενός περίπου χρόνου από σήμερα, όπου εκτιμούμε ότι θα έχουν ολοκληρωθεί οι στρατηγικές αυτές κινήσεις, είμαστε βέβαιοι ότι θα έχουμε μία απόλυτα υγιή Τράπεζα, πολύ μεγαλύτερη, πιο σύγχρονη, εξαιρετικά λειτουργική και έτοιμη να ανταποκριθεί στα κελεύσματα των καιρών όπως εξελίσσονται. Με το στελεχιακό δυναμικό της HSBC θα μας δοθεί η δυνατότητα να εξυπηρετήσουμε νέες πελατειακές ανάγκες, η δε τεχνογνωσία και η εμπειρία του δυναμικού αυτού θα μας είναι ιδιαίτερα πολύτιμη για τα επόμενα βήματά μας”, είχε δηλώσει στο Capital.gr.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook