Η Τακτική Γενική συνέλευση της ANEK LINES πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της εταιρείας το Σάββατο (10/9) το πρωί.

“Το 2021 η σταδιακή αποκατάσταση της οικονομικής δραστηριότητας οδήγησε σε βελτίωση του οικονομικού κλίματος και στην ανάκαμψη της οικονομίας σε διεθνές επίπεδο. Στην ελληνική οικονομία, η καλύτερη του αναμενόμενου πορεία του τουρισμού και η κατακόρυφη αύξηση των εξαγωγών συνέβαλαν σημαντικά στην άνοδο του ΑΕΠ”, ανέφερε μεταξύ άλλων στην ομιλία του ο πρόεδρος του ΔΣ της ΑΝΕΚ LINES Γιώργος Κατσανεβάκης.

Στον κλάδο της επιβατηγού ναυτιλίας οι περιορισμοί που επιβλήθηκαν στις μετακινήσεις των επιβατών, λόγω της εφαρμογής έκτακτων μέτρων για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης της πανδημίας, συνεχίστηκαν κατά τους πρώτους μήνες του 2021 και καταργήθηκαν σταδιακά μέχρι τα μέσα Μαΐου, ενώ εξακολούθησαν να ισχύουν τα μειωμένα πρωτόκολλα πληρότητας επιβατών των πλοίων. Το 2021 επιτεύχθηκε μερική ανάκτηση του μεταφορικού έργου και των εσόδων σε σχέση με το 2020 όπου οι αρνητικές συνέπειες της πανδημίας ήταν ιδιαίτερα έντονες έχοντας επιφέρει πρωτοφανείς απώλειες στα εν λόγω μεγέθη.

Ο Όμιλος της ΑΝΕΚ σε λειτουργικό επίπεδο, δραστηριοποιήθηκε με ιδιόκτητα και ναυλωμένα πλοία σε γραμμές της Αδριατικής (Ανκόνα, Βενετία), της Κρήτης (Χανιά, Ηράκλειο), των Δωδεκανήσων και των Κυκλάδων, ενώ συνεχίστηκε η εκναύλωση ενός πλοίου στο εξωτερικό.

Τα οικονομικά αποτελέσματα που τέθηκαν προς ψήφιση από τους μετόχους

Σε επίπεδο οικονομικών αποτελεσμάτων, σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, ο Όμιλος της ΑΝΕΚ αύξησε σημαντικά τον κύκλο εργασιών κατά 21%, βελτίωσε οριακά τα κέρδη προ φόρων, χρηματοδοτικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (EBITDA), ενώ αντίστοιχα βελτίωσε και τα αποτελέσματα προ φόρων, χρηματοδοτικών και επενδυτικών αποτελεσμάτων (EBIT). Ωστόσο, εμφάνισε υψηλές ζημιές μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας στις οποίες περιλαμβάνονται απομειώσεις της αξίας των πλοίων, έκτακτες προβλέψεις και λοιπές μη επαναλαμβανόμενες ζημιές.

Δείτε την ομιλία του προέδρου του ΔΣ της ΑΝΕΚ LINES, Γιώργου Κατσανεβάκη:

Δείτε τα θέματα που συζητήθηκαν στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης της ΑΝΕΚ LINES

Φωτογραφίες από τη Γενική Συνέλευση της ΑΝΕK LINES

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook