Σύμφωνα με δημοσιεύματα στο εταιρικό έντυπο τη Porsche, η εντυπωσιακή 918 Spyder θα παρουσιαστεί το Σεπτέμβριο του 2013 με διαφορετικό, σε σχέση με ό,τι μέχρι σήμερα ξέραμε, κινητήρα.

Το… σίριαλ αναφορικά με τον χρόνο παρουσίασης, αλλά και τις τεχνικές περγαμηνές της υβριδικής 918 Spyder, καλά κρατεί! Σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα στο 2μηνιαίο εταιρικό έντυπο της γερμανικής εταιρείας (βλ. Christophorus Magazine), η νέα 918 Spyder θα παρουσιαστεί επίσημα στη Διεθνή Έκθεση της Φρανκφούρτης του 2013, με τις παραδόσεις των πρώτων οχημάτων στους τυχερούς ιδιοκτήτες τους να ξεκινούν στις αρχές του 2014. Έως τότε, οι τελευταίοι θα μπορούν, και μάλιστα κατ’ αποκλειστικότητα, να απολαμβάνουν τις δυνατότητες των ειδικών εκδόσεων «Edition 918 Spyder» των Porsche 911 Coupe ή Cabriolet!

Ο χρόνος παρουσίασης, όμως, δεν είναι και η μόνη είδηση που προκύπτει με βάση το προαναφερθέν δημοσίευμα. Όπως όλα δείχνουν, το νέο supercar της Porsche, το οποίο αναμένεται να μαζί με το άρτι παρουσιασθέν Honda NSX να ανοίξουν νέους και πιο… καθαρούς δρόμους στην εν λόγω κατηγορία, θα διαθέτει τελικά διαφορετικό κινητήρα σε σχέση με τον γνωστό V8 των 3,4 λίτρων της εταιρείας. Πιο συγκεκριμένα, θα πρόκειται για μια τροποποιημένη εκδοχή του 8κύλινδρου κινητήρα των 4,6 λίτρων, τον οποίο ήδη χρησιμοποιεί το αγωνιστικό RS Spyder LMP2. Οι βασικότερες διαφοροποιήσεις του αναμένεται να είναι μεταξύ άλλων τα ελαφρωμένα πιστόνια, η υψηλότερη σχέση συμπίεσης και το σύστημα μεταβλητού χρονισμού των βαλβίδων του. Με βάση όλα τα παραπάνω, ο ατμοσφαιρικός V8 αναμένεται να αποδίδει περί τους 550 ίππους. Αυτή όμως δεν πρόκειται να είναι και η συνολική ισχύς του αυτοκινήτου, καθώς, χάρη στην αρωγή τριών στο σύνολο ηλεκτροκινητήρων (σ.σ.: οι δύο θα μεταφέρουν την κίνηση στους εμπρός τροχούς της 918 Spyder, ενώ ο τρίτος θα συνεπικουρεί τον V8), η μέγιστη απόδοση θα φτάνει έως και τους 720 ίππους.

(4troxoi)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook