Στα γραφεία της Περιφέρειας Κρήτης βρέθηκε το Σάββατο το πρωί ο Δήμαρχος Γόρτυνας, Νίκος Σχοιναράκης, συνοδευόμενος από κατοίκους και φορείς από τον Σοκαρά και τη γύρω περιοχή, προκειμένου να ζητήσουν από τον Περιφερειάρχη, κ. Σταύρο Αρναουτάκη, να μεσολαβήσει ώστε να επισπευστούν οι διαδικασίες καταβολής των αποζημιώσεων για τις απαλλοτριώσεις του Φράγματος της Πλακιώτισσας.

Ως γνωστό, ενώ έχουν εκδικαστεί εδώ και αρκετούς μήνες οι εν λόγο αποζημιώσεις κι ενώ οι εργασίες κατασκευής του έργου εκτελούνται με γοργούς ρυθμούς, εν τούτοις οι ιδιοκτήτες των ακινήτων που απαλλοτριώθηκαν δεν έχουν ακόμη λάβει τα χρήματα που τους επιδικάστηκαν.

«Ο Δήμος Γόρτυνας είναι στο πλευρό των κατοίκων της περιοχής και στηρίζει έμπρακτα τον αγώνα τους. Δεν είναι δυνατόν οι άνθρωποι αυτοί που έχασαν τις περιουσίες τους προκειμένου να γίνει το σημαντικό αυτό έργο, να έχουν γίνει επαίτες, προκειμένου να πάρουν τα χρήματα που δικαιούνται και τα οποία θα έπρεπε να τους έχουν καταβληθεί εδώ και ένα χρόνο περίπου.

 Ο Περιφερειάρχης αναγνώρισε το δίκαιο του αιτήματος των πολιτών και δεσμεύτηκε να επιλύσει σύντομα το θέμα και γι΄ αυτό το λόγο τον ευχαριστούμε.» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Σχοιναράκης, μετά το τέλος της συνάντησης.  

Ο κ. Αρναουτάκης τόνισε στον κ. Σχοιναράκη και τους πολίτες που βρέθηκαν στην Περιφέρεια, πως θα επικοινωνήσει άμεσα με τους εμπλεκόμενους φορείς για να διαπιστώσει το λόγο για τον οποίο δεν έχουν καταβληθεί μέχρι σήμερα οι αποζημιώσεις στους δικαιούχους. Επίσης ανακοίνωσε πως μέχρι το τέλος του μήνα θα επισκεφτεί το Σοκαρά για να ενημερώσει προσωπικά στους κατοίκους για τις εξελίξεις σχετικά με το θέμα που τους ταλανίζει, ενώ δεσμεύτηκε πως αν τα διαθέσιμα χρήματα δεν φτάσουν για να αποζημιωθούν όλοι οι δικαιούχοι, η Περιφέρεια Κρήτης θα μεριμνήσει ώστε να εξασφαλιστούν όσα επιπλέον κονδύλια χρειαστούν.

Από την μεριά του ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Σοκαρά, Γιώργος Σκλάβος, αφού υπογράμμισε πως η υπομονή του κόσμου έχει εξαντληθεί, εν συνεχεία εξέφρασε την πίστη πως οι δεσμεύσεις του κ. Αρναουτάκη θα υλοποιηθούν και θα υπάρξουν σύντομα θετικές εξελίξεις. Αν πάντως τα πράγματα δεν κυλήσουν ομαλά, τότε, σύμφωνα με τον κ. Σκλάβο, οι κάτοικοι της περιοχής θα απαντήσουν με δυναμικές κινητοποιήσεις.

«Εκφράσαμε τα παράπονα και την οργή μας στον Περιφερειάρχη διότι ενώ έχουν υπάρξει δικαστικές αποφάσεις εδώ κι ένα χρόνο και διότι ενώ το φράγμα κοντεύει να τελειώσει, κανένας μα κανένας πολίτης δεν έχει πάρει την αποζημίωσή που δικαιούται από τις απαλλοτριώσεις. Καταλαβαίνετε λοιπόν πως άνθρωποι που ζούσαν από τα αμπέλια και τις ελιές που είχαν εκεί, ένα εισόδημα το οποίο το έχουν πλέον στερηθεί και παράλληλα δεν έχουν πάρει τις αποζημιώσεις, έχουν ακόμη και πρόβλημα επιβίωσης.

Απ’ ότι φαίνεται υπάρχει μια ασυνεννοησία μεταξύ των διάφορων υπηρεσιών που εμπλέκονται και συγκεκριμένα της ΥΕΒ, της Κτηματικής Υπηρεσίας και του Ταμείου Παρακαταθηκών, με αποτέλεσμα να μην καταβάλλονται τα χρήματα στους δικαιούχους. Ζητήσαμε λοιπόν από τον κ. Αρναουτάκη να παρέμβει για να ξεμπλοκάρει τη διαδικασία καθώς έχουμε κουραστεί οι υπηρεσίες να μας στέλνουν συνεχώς από τον Άννα στον Καϊάφα και να μην δίνουν μια λύση. Αν δεν υπάρξει σύντομα αποτέλεσμα, τότε είμαστε έτοιμοι να κατεβούμε σε δυναμικές κινητοποιήσεις προκειμένου να διεκδικήσουμε αυτά που μας οφείλονται.» επισήμανε μεταξύ άλλων ο κ. Σκλάβος.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook